În cadrul acţiunii „Riposta”, politistii au aplicat 1.349 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 385 105 lei şi au constatat 45 infracţiuni.
În urma neregulilor constatate au fost confiscate bunuri în valoare de 184 210,5 lei.
Au fost arestate 4 persoane, 6 persoane au fost reţinute şi a fost depistată o persoană care era dată în urmărire.
Principalele abateri constatate au vizat nerespectarea ordinii şi liniştii publice, precum şi a legislaţiei rutiere, în acest sens fiind reţinute 38 permise de conducere şi 27 certificate de înmatriculare auto.

Poliţiştii din Băicoi l-au depistat în piata agro-alimentară din localitate, pe L. Daniel, de 31 ani, din Băicoi, care avea asupra sa 80 de pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, fără timbru fiscal şi documente de proveninţă. Tigările respective erau deţinute în scopul comercializării.
Acestuia i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infractiunilor prev. şi ped. de art. 9 lit.a din legea 241/2005 (privind combaterea evaziunii fiscale) şi art 270 alin.3 din legea 86/2006 (contrabandă).

Poliţiştii din Ploieşti au identificat intr-o societate comercială din municipiu 6.358 kg cartofi şi 1.050 kg ceapă, legume care erau expuse la vânzare fără documente de provenienţă, iar societatea nu era dotată cu aparat de marcat fiscal.
Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale conform prevederilor Legii 12/1990 şi OUG 28/1999.
Legumele au fost ridicate în vederea confiscării şi a fost suspendată activitatea societăţii pentru o perioadă de trei luni.

În urma unei actiuni cu forte mărite, pe malul râului Teleajen, în Boldeşti Scăieni, au fost depistati D. Cosmin, S. Veronel, M. Costin, N. Leonard şi M. Marian, de 19 ani, toţi din localitate, care ardeau conductori din cupru.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat că cei cinci au tăiat şi sustras 180 metri liniari cablu telecomunicaţii.
Cablul a fost sustras din Boldesti Scăieni.
Prejucidiu creat este în valoare de aproximativ 4618,16 lei.
Suspecţilor li s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat.

În urma unor controale desfăşurate la agenţi economici care deţin puncte de lucru în comuna Dumbrăveşti şi comercializează produse alimentare, ţigări, legume şi fructe, poliţiştii au constatat că o societate comercială cu sediul în Plopeni nu avea documentele necesare de funcţionare şi autorizare pentru punctul de lucru pe care îl deţine în comuna Dumbrăveşti, sat Sfîrleanca.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 9, alin. 1, lit. „a” din legea nr. 241/2005.