Astazi, 11 noiembrie, o delegatie oficiala din Harbin (China), condusa de viceprimarul orasului, Zhang Shaoliang, s-a aflat intr-o vizita oficiala de lucru la Primaria municipiului Ploiesti. Partea romana a fost reprezentata de sefii administratiei locale: viceprimarul Dumitru Cristian, viceprimarul Catalina Bozianu, city manager-ul Sanda Toader, la intalnire participand si presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu.

In cadrul intrevederii s-a discutat despre posibilitatea unei colaborari stranse pentru dezvoltarea infrastructurii in municipiul Ploiesti. Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova a mentionat importanta colaborarii dintre cele doua orase in sectorul viticol: „Contractele incheiate cu domeniile Tohani au dus la cresterea exportului de vin romanesc, a culturilor de vita de vie si la dezvoltarea turismului viticol”, se arata intr-un comunicat al Primariei.
Pentru ca in timpul iernii se inregistreaza temperaturi foarte scazute, Harbin este supranumit si „Orasul de Gheata”. Anual aici se organizeaza Festivalul Ghetii si al Zapezii, care atrage sute de mii de vizitatori dornici sa admire frumusetea sculpturilor de gheata.
In anul 2002, ploiesteanul Nicolae Lupu – artist plastic si sculptor – profesor la Liceul de Arta Ploiesti, a luat Premiul special si Cupa de merit la Festivalul Ghetii.