Modelele de subiecte pentru examenele nationale din anul 2011 vor putea fi consultate pe site-ul special https://subiecte2011.edu.ro, unde au fost publicate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE).
Modelele de subiecte pentru toate tipurile de probe sunt insotite de precizari privind scopul evaluarii, statutul disciplinei, structura subiectelor, competentele de evaluat, detalii privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare si de notare a informat, astazi, Ministerul Educatiei.
Publicarea acestor modele de subiecte pe https://subiecte2011.edu.ro a fost facuta in conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare a Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a, in anul scolar 2010-2011 si cu Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat- 2011.
Pentru Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a sunt prezentate modelele de subiecte pentru limba si literatura romana si matematica, precum si pentru limba si literatura materna (maghiara, germana, rromani, sarba, slovaca, ucraineana).

Mai multe informatii despre acest subiect puteti citi in editia tiparita a ziarului Prahova de maine, 2 noiembrie 2010.