Ieri, in jurul orei 13.30, Politia Municipiului Ploiesti a fost sesizata telefonic cu privire la faptul ca F. Bogdan de 17 ani, din localitate, elev in clasa a XI-a in cadrul unui liceu din Ploiesti, a fost deposedat prin violenta de un telefon mobil, in timp ce se afla in incinta scolii.
In baza sesizarii, la fata locului s-a deplasat o echipa operativa din cadrul Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Ploiesti, care in urma investigatiilor efectuate a stabilit urmatoarele:
In jurul orei 09.50, F. Bogdan a mers la grupul sanitar pentru a uda buretele cu care stergea tabla. La un moment dat, in incinta grupului sanitar a intrat un tanar necunoscut care i-a cerut telefonul mobil pentru a suna pe cineva. Fiind refuzat, tanarul necunoscut a devenit agresiv, i-a blocat iesirea din grupul sanitar si i-a cerut din nou telefonul mobil, amenintandu-l cu acte de violenta.
De frica, F. Bogdan i-a dat telefonul, iar necunoscutul l-a imbrancit si a fugit, amenintandu-l ca il va astepta la iesirea din scoala si-l va agresa.
In urma investigatiilor efectuate a fost identificat principalul suspect. Este vorba despre minorul I. Adrian, in varsta de 14 ani, din Ploiesti.
Telefonul sustras a fost recuperat si predat partii vatamate.
Politistii au extins cercetarile si au constatat ca I. Adrian a fost instigat la comiterea faptei de catre fratele sau I. Constantin de 17 ani, coleg de clasa cu partea vatamata.
In cauza, a fost inceputa urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de talharie si instigare la infractiunea de talharie.