In dimineata zilei de 22.11.2010, politistii Sectiei 5 Ploiesti au fost sesizati cu privire la faptul ca in zona Pietei „9 Mai” un barbat care pretinde ca este inspector al Garzii Financiare controleaza activitatea mai multor agenti economici.
Politistii au identificat persoana respectiva, stabilind ca este vorba de S. Gabriel, in varsta de 43 de ani, din Mioveni, judetul Arges.
Din primele verificari, se pare ca barbatul mai „controlase” activitatile comerciale din zona si in cursul anului trecut, el fiind cercetat in mai multe dosare penale pentru comiterea acestui gen de infractiuni.
Pana la momentul depistarii, el reusise sa „controleze” patru agenti economici, insa doar unul a cazut in plasa lui si i-a dat o suma de bani pentru a scapa de „sanctiunile legale”.
In urma verificarilor, politistii au constatat ca suspectul prezenta pentru legitimare o insigna in toc de piele, pretinzand ca este comisar al Garzii Financiare.
Suspectului i-a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune si uzurpare de calitati oficiale, cercetarile fiind continuate in vederea documentarii si probarii intregii activitati infractionale.