Camera de Comert si Industrie Prahova organizeaza joi, 4 noiembrie 2010, incepand cu orele 09:30, Forumul de Afaceri romano-turc, care va avea loc cu ocazia vizitei in Romania a unei delegatii de oameni de afaceri din Turcia, condusa de CCI Manisa.
Actiunea este urmare vizitei Camerei de Comert si Industrie Prahova alaturi de Consiliul Judetean Prahova la Manisa, in Turcia, in perioada 25 – 28 martie 2010, cu ocazia celei de-a 470-a editii a Festivalului Mesir la care au fost invitate sa participe mai multe tari. La acest eveniment, la care a participat si ES Dl. Abdullah Gul – Presedintele Turciei, tara noastra a fost oaspetele principal al manifestarii, iar judetul Prahova a avut onoarea de a fi ales sa reprezinte Romania in cadrul acestei importante actiuni de o tinuta si un nivel deosebite.
La actiunea din 4 noiembrie vor fi prezente 51 de firme turcesti din urmatoarele domenii: comert produse textile si confectii, productie matrite de poliuretan, export fructe si legume, comert sticla, productie mobila, bunuri de larg consum, constructii de masini, turnatorii, telecomunicatii, industria alimentara, bauturi, industria farmaceutica, productie lactate, piscicultura, dulciuri, industria de automobile, ascensoare, bijuterii, productie de masline si ulei de masline, pesticide, arhitectura, asigurari, benzinarii, agricultura, constructii, covoare si paturi, etc.
e doreste ca acest Forum de Afaceri sa reprezinte o oportunitate de a stabili si consolida noi puncte de cooperare intre cele doua tari prin incurajarea dialogului direct intre cele doua medii de afaceri.