18.400 de ploiesteni sunt inscrisi pe listele beneficiarilor de ajutoare alimentare de la UE: batranii care au pensii pana in 400 de lei, someri, persoane cu handicap grav sau accentuat si cele care primesc venitul minim garantat.
Ieri a inceput distribuirea produselor si inca de la ora 8.00 au fost persoane care s-au prezentat, in baza invitatiei trimise de la Primaria Ploiesti, la Cantina sociala din strada “Mihai Bravu”. Oamenii isi prezinta buletinele si, dupa ce semneaza pe lista prezentata de functionarii primariei, primesc cate 14 kg de faina, 7 kg de malai, 3,6 kg de paste fainoase, 1,4 kg de biscuiti si cate un kilogram de zahar si lapte praf. “In fiecare sapamana vom trimite 1.000 – 1.200 de invitatii ploiestenilor, iar cei care se vor prezenta aici fara invitatie nu-si vor primi alimentele. Astfel, speram sa evitam aglomeratia, asa cum s-a intamplat in alte judete. Toti ploiestenii care se regasesc pe listele cu beneficiari isi vor primi, cu siguranta, alimentele distribuite prin programul Uniunii Europene pana cel tarziu in data de 22 martie 2011 – atunci cand se incheie programul amintit. Persoanele care nu se pot deplasa pot trimite un vecin, o cunostinta sau o ruda in locul lor, insa pentru a putea ridica alimentele de la UE, acestea trebuie sa prezinte atat buletinul personal, cat si pe cel al beneficiarului. Alimentele vor putea fi ridicate de luni pana joi intre orele 8.00 – 16.00, iar in zilele de vineri, in intervalul orar 8.00 – 13.30″, ne-a precizat Dragos Badea, consilier in cadrul Administratiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploiesti.
Cei care beneficiaza de ajutoarele alimentare care provin de la Uniunea Europeana spun ca este un ajutor bine-venit, mai ales ca veniturile lor sunt destul de mici. “Este a doua oara cand beneficiez de ajutorul venit din partea Uniunii Europene si aveam mare nevoie de el. Am o pensie de 350 de lei, sotul meu este foarte bolnav si ne-am incadrat amandoi. Astfel, am de luat 48 de kilograme de alimente si am venit cu un carut pentru a le putea duce acasa”, ne-a precizat Elena Vasile, din Ploiesti.
“Am o pensie de 230 de lei si cu greu fac fata cheltuielilor. Am beneficiat si in 2009 de acest ajutor si ma bucur ca il primesc si in acest an. In ceea ce priveste organizarea, mi se pare ca aceasta este foarte buna. Cand am vazut la televizor ce se intampla in alte judete m-am temut sa nu fiu si eu nevoita sa stau la cozi imense. Din fericire la noi situatia este cu totul alta”, ne-a precizat Maria G., pe care am intalnit-o la sediul Cantinei sociale Ploiesti.
Anemary GRIGORE