CSU Asesoft – CS Otopeni 88-82 (78-78)
CSU a invins, insa nu a convins. Campionii s-au impus cu greu, dupa o repriza suplimentara de prelungiri, in fata unei formatii ambitioase, care a speculat la maximum greselile nefortate ale elevilor lui Arnutovic. In urma acestui succes, dar si a infrangerii suferite de BC Mures, la Pitesti, CSU Asesoft ramane singura echipa cu punctaj maxim dupa disputarea primelor sase etape.
Ramasa fara serviciile americanului LeVar Seals, cel care a ajuns la o intelegere cu CSU Sibiu, formatia de langa Aeroport a venit din postura de victima sigura in Olimpia. Lucrurile nu aveau sa stea insa asa, ilfovenii incheind in avantaj, 23 la 21, un prim sfert in care Belanovic si Popovic au intors plasa inelului de la distanta, iar Daniel Popescu a castigat majoritatea duelurilor cu Adrian Tudor. Un partial de 11-0 in debutul sfertului secund avea sa-i treaca pe elevii lui Arnautovic la carma partidei, insa finalul primului act a apartinut vizitatorilor, care au incercat sa tina aproape pe cat posibil pe tabela.
Intrarea lui Qarraan a dat un plus de creatie si viteza jocului campionilor, americanul finalizand de doua ori in ultima secunda de atac, dar, in acelasi timp, ratand cu nonsalanta de la linia de libere. Finalul partidei a fost unul neasteptat. Burlacu si compania aveau 5 puncte avantaj pe tabela si posesia, insa Tudor a pierdut inexplicabil o minge in propria jumatate, iar Popescu a finalizat pe o contra rapida. Alb-albastrii au ratat din nou, Qarraan dand emotii bancii ploiestene in urma unei cazaturi dureroase, iar Medvedj a punctat cu sange rece din spatele semicercului, ducand meciul in prelungiri.
Profitand de banca mai lunga, dar si de eliminarea lui Belanovic, unul dintre cei mai activi oameni ai oaspetilor, campionii au gestionat mai bine cele cinci minute aditionale, apropiindu-si victoria fara probleme. Cel mai bun marcator al Asesoftului a fost, din nou, Catalin Burlacu, autorul a 21 de puncte si 13 recuperari, in timp ce din tabara oponentilor s-au evidentiat Popovic, cu 27 de puncte, respectiv Scott, fostul echipier al lui CSU Sibiu reusind 18 puncte si 17 recuperari. Sambata, in cadrul etapei a 7-a, alb-albastrii se deplaseaza in Banie, pentru a da replica lui SCM Craiova, grupare ce a castigat in aceasta etapa, la Miercurea Ciuc, confruntarea cu BC Perla Harghitei, cu 82 la 70.

Statistici

* CSU Asesoft: Mack 10p, 3 rec, 2 pd; Szijarto 16p, 3 rec, 3 pd; Burlacu 21p, 13 rec, 4; Ilic 8p, 2 rec; Bajic 2p; Qarraan 12p, 2 rec; Tudor 15p, 10 rec, 7 pd; Gutoaia 2p.
Echipa: 2p-72%, 3p-21%, 1p-60%, 38 rec, 17 pd, 20 mp, 11 mc.
* CS Otopeni: Medvedj 13p; Popovic 27p; Popescu 13p; Scott 18p, 17 rec; Vlaicu 1p; Belanovic 10
Echipa: 2p-41%, 3p-41%, 1p-70%, 36 rec, 15 pd, 19 mp, 11 mc.

Bogdan CHITIC