Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 9:15, în judeţul Mehedinţi, circulaţia pe DN6(E70) a fost reluată pe o bandă la ieşirea din localitatea Argineşti către Filiaşi. Amintim că în jurul orei 3:20, la kilometrul 269+900 metri, conducătorul unei autocisterne care transporta etanol nu a observat o autoutilitară staţionată la marginea părţii carosabile, intrând în coliziune cu acesta. Autocisterna s-a răsturnat în afara drumului, iar şoferul a fost rănit grav.
Din motive de siguranţă, până la ora 9:15, traficul rutier a fost deviat pe DJ 674 Argineşti – Ioneşti, DJ673 Turceni – Izvoarele, DN66 Broşteni – Filiaşi.
Le recomandăm conducătorilor auto să respecte semnalele poliţiştilor care dirijează circulaţia la locul producerii accidentului.
Astăzi, între orele 7:00 şi 17:00, traficul rutier este întrerupt pe DN73 Braşov – Piteşti, pe sectorul cuprins între localităţile argeşene Valea Mare-Pravăţ şi Dragoslavele (între kilometrii 57+410 şi 68+30), cu ocazia desfăşorării unei etape a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă. Circulaţia se desfăşoară deviat, în ambele sensuri, pe ruta DN 72A Valea Mare-Pravăţ – Stoeneşti, DJ 725 Stoeneşti – Slobozia – Dragoslavele. Drept urmare, mulţi conducători auto care au petrecut sfârşitul de săptămână în zona Bran-Moeciu vor evita să se întoarcă în Bucureşti pe ruta DN73 Braşov – Piteşti, A1 Piteşti – Bucureşti şi vor urma traseul DN73A Râşnov – Predeal, DN1 Predeal – Bucureşti. Pentru a evita producerea unor ambuteiaje la intersecţia drumurilor naţionale 1 şi 73A de la Predeal, le recomandăm conducătorilor auto care dinspre Braşov se îndreaptă către Ploieşti să circule pe DN1A, prin Cheia.
De precizat este că vineri s-a circulat în coloană pe DN1, pe sensul de mers Bucureşti – Braşov, la Bărcăneşti, Comarnic, Posada (unde s-a lucrat la două viaducte) şi între Sinaia şi Buşteni. Dispeceratele de monitorizare a traficului au înregistrat la Bărcăneşti 22.280 de autovehicule, iar la Sinaia 10.775. Ieri, la Bărcăneşti, tot pe sensul Bucureşti – Braşov, s-au înregistrat 21.891 de autovehicule, iar la Sinaia 9.979. În consecinţă, şi astăzi este posibil să se circule îngreunat, din cauza aglomeraţiei, pe raza staţiunilor montane de pe Valea Prahovei.
Reamintim că în judeţul Alba, din cauza unor lucrări, circulaţia pe DN1 este întreruptă pe podul de peste râul Mureş, situat la intrarea în municipiul Alba-Iulia dinspre Sebeş (kilometrul 375+769).
Rutele ocolitoare sunt următoarele:
• pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone:
– direcţia Alba Iulia – Sibiu: DN1 Alba Iulia – Teiuş, DN14B Teiuş – Blaj – Copşa Mică, DN14 Copşa Mică – Sibiu;
– direcţia Alba Iulia – Deva: DN74 Alba Iulia – Abrud – Brad, DN76 Brad – Şoimuş – intersecţie cu DN7.
• pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone şi de transport public de persoane:
– direcţia Alba Iulia – Sebeş: DJ107 Alba Iulia – Drâmbar, DJ107C Drâmbar – Şeuşa – Ciugud – Oarda de Jos – intersecţie cu DN1;
– direcţia Alba Iulia – Cunţa (şi pentru cei ce doresc să ajungă la Sibiu): DJ107 Alba Iulia – Teleac – Hăpria – Berghin, DJ106I Berghin – Vingard – Cunţa – intersecţie cu DN1-DN7.
Traficul uşor se mai poate desfăşura şi pe un pod din pontoane, alternativ, în ambele sensuri, cu ajutorul semafoarelor. Însă, recomandăm rutele alcătuite din drumuri judeţene, deoarece la intrările pe acest pod se formează coloane de autovehicule.
Pentru această dimineaţă, dar şi la noapte, meteorologii au prognozat ceaţă pe arii restrânse, mai ales în zonele joase din sudul şi estul ţării. Dispeceratul IPJ Buzău ne-a comunicat că fenomenul reduce semnificativ vizibilitatea pe DN2B (sub 10 metri), pe segmentul Bentu – limită cu judeţul Brăila. Şi pe Autostrada Soarelui sunt zone în care vizibilitatea este în jur de 50 de metri, pe tronsonul Fundulea – Cernavodă (la ora 9:45). În aceste condiţii, le recomandăm conducătorilor auto să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întălnire, să circule cu viteză redusă şi să mărească distanţa în mers între autovehicule.