Potrivit unui studiu, sansele ca un copil sa dezvolte alergii depind de anotimpul in care acesta a fost conceput, astfel bebelusii care au stat primele trei luni in pantecele mamei in timpul primaverii sunt predispusi sa fie alergici la anumite mancaruri. Bebelusii care prind primul trimestru de sarcina in timpul primaverii sunt predispusi la a fi alergici la lapte sau oua, spun expertii.
Aproximativ 11 la suta din copiii care in cea de-a 11-a saptamana de dezvoltare prind lunile aprilie sau mai ar putea fi alergici la mai multe feluri de mancare, noteaza acelasi studiu.
Spre deosebire de acestia, numai sase la suta din copiii care se dezvolta in primul trimestru iarna sunt predispusi la alergii, insa acestia pot dezvolta infectii virale si deficienta de vitamina D.
Expertii spun ca au stabilit deja o legatura intre alergiile la polen si mancare si anotimpul conceperii si al dezvoltarii primare a fatului.
Studiul a fost realizat de un grup de experti din Finlanda si a fost publicat in Jurnalul de Epidemologie si Sanatate Comunitara si a vizat un esantion de aproape 6.000 de copiii, intre aprilie 2001 si martie 2006.
Dintre copiii acestui grup, 18 la suta au dezvoltat alergii la mancare pana la varsta de patru ani.
Rezultatele studiului au aratat ca, pana la aceasta varsta, sensibilitatea la alergiile legate de mancare variaza in functie de luna nasterii. Astfel, cinci la suta dintre copiii alergici au fost nascuti in iunie sau iulie si zece la suta in octombrie sau noiembrie.
Studii anterioare au aratat ca bebelusii nascuti toamna sau iarna sunt mai predispusi la eczeme si tuse.
De asemenea, expertii sunt de parere ca fetii incep sa produca anticorpi in cea ce-a 11-a saptamana de sarcina, iar anticorpii referitori la alergii se dezvolta in aproximativ a 24-a saptamana.
Acasă Sanatate pentru trup si suflet Sansele ca un copil sa dezvolte alergii depind de anotimpul in care...













