• Cele cinci firme nominalizate din Prahova sunt in grafic

Prezent, zilele trecute, la reuniunea sefilor serviciilor veterinare din statele membre ale UE, care a avut loc la Bruxelles, Radu Roatis Chetan – presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) – a solicitat conducerii Comisiei Europene prelungirea cu inca un an a perioadei de tranzitie (n.n. – aferenta implementarii programelor de modernizare si restructurare, conform cerintelor comunitare) in cazul unor unitati din industria alimentara. Demersul Romaniei a fost argumentat, pe de o parte, prin procentul mare (peste 70 la suta) in care unitatile de procesare carne sau peste, depozite frigorifice sau centre de ambalare a oualelor si-au realizat programele amintite, iar pe de alta, de conditiile obiective (lipsa resurselor financiare, din cauza crizei) care impiedica finalizarea acestora la termenul stabilit initial – 31 decembrie a.c. Dupa cum ne-a confirmat Viorel Bogdan – directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Prahova, in judetul nostru sunt stabilite cinci unitati alimentare (doua avand ca profil procesarea carnii, una de procesare a pestelui, plus doua abatoare) care au ca termen finalizarea pana la 31 decembrie 2010 a masurilor de modernizare si restructurare a activitatii.
„In urma verificarilor efectuate pe teren si a discutiilor cu administratorii unitatilor mentionate, toate sunt in grafic, deci nu se pune problema ca termenul amintit sa nu fie respectat. Iar daca acesta va fi prelungit, de catre UE, cu atat mai bine!”, a adaugat interlocutorul nostru.
C. DUMITRU