Ieri dimineata, politistii din cadrul Serviciului Arme Explozivi Substante Periculoase, impreuna cu judiciaristi, luptatori din cadrul S.I.R. si jandarmi din cadrul Brigazii Mobile “Matei Basarab“ Ploiesti au organizat si desfasurat o actiune pentru depistarea detinatorilor ilegali de arme.
In timpul unei perchezitii domiciliare, la locuinta lui S. Ion si D. Cristian, ambii in varsta de 23 de ani, din municipiul Ploiesti, in podul casei a fost gasita o arma militara tip pistol mitraliera.
Celor doi le-a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de “Nerespectarea regimului armelor si munitiilor” fapta prevazuta si pedepsita de articolul 279, alineatul 1 si 3 din Codul Penal, fiind cercetati in stare de libertate.
Arma gasita a fost ridicata, ambalata si sigilata fiind inaintata Institutului de Criminalistica – Bucuresti, in vederea efectuarii unei constatari tehnico-stiintifice.
Politistii Serviciului A.E.S.P. continua cercetarile pentru stabilirea provenientei armei, precum si stabilirea intregii activitati infractionale a faptuitorilor.