Multi dintre cei care merg la serviciu cu mijloacele de transport in comun din Ploiesti se plang ca pretul unui abonament este prea mare pentru conditiile oferite si ca nu o data se intampla ca autobuzele sa intarzie sau ca soferi nervosi sa franeze brusc si sa puna in pericol calatorii. Insa, mai nou, calatorii sunt nemultumiti si de faptul ca intarzie la locul de munca din cauza controlorilor de bilete care, in loc sa verifice calatorii in mers, opresc troleibuzul sau autobuzul si nu mai pleaca din statia respectiva pana cand nu este verificat fiecare pasager. „Nu mi se pare corect ca un autobuz sa fie oprit de catre controlorii de bilete si sa nu mai plece din statie pana cand acestia nu verifica fiecare calator in parte daca are sau nu are bilet. Din cate stiu eu, acest lucru trebuie sa se faca in mers. Eu circul regulat cu troleul 44 si nu o data am intarziat la locul de munca si am fost certata de catre sefi din cauza controlorilor de bilete care opresc troleele de pe acest traseu. Plec in fiecare zi mai devreme si as ajunge numai bine daca nu s-ar intampla astfel de cazuri. In plus, cand cineva nu are bilet, stationarea dureaza si mai mult pentru ca nu de fiecare data calatorul respectiv doreste sa coboare pentru a i se incheia procesul verbal”, ne-a precizat Ionelia Negoiescu, din Ploiesti.
Intrebat daca acei controlori de bilete care opresc autobuzele in diferite statii procedeaza corect, Radu Popescu, directorul Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti, ne-a precizat: „Nu stiu sa se intample astfel de cazuri. Pana in prezent nu am primit nicio reclamatie pe aceasta tema. Oricum, procedura noastra este ca toti controlorii sa verifice calatorii din mijloacele de transport in comun in timp ce acestea se afla in mers. Toti ploiestenii care constata contrariul ne pot sesiza pentru ca noi sa putem lua masurile necesare, astfel incat sa nu se mai intample astfel de situatii”.
O alta nemultumire a ploiestenilor care circula regulat cu troleibuzele pe traseele 44 si 202 este aceea ca unele compostoare imprima de doua ori data si ora pe bilet, ba, mai mult decat atat, unele blocheaza biletul in interior. „Mi s-a intamplat de mai multe ori ca unele compostoare sa imi imprime de doua ori data si ora pe bilet. Intr-o zi a fost control si am avut noroc ca era aceeasi ora pe acel bilet, altfel controlorii ar fi crezut ca l-am folosit de doua ori. In plus, am observat ca unor calatori le-au fost trase, pur si simplu, biletele, in interiorul compostorului. Acestea au niste defectiuni si se pare ca nimanui nu-i pasa. Banuiesc ca in situatia in care din cauza compostorului ramai fara bilet si vine controlul primesti si amenda”, ne-a precizat Marilena Gheorghe, din Ploiesti.
Referitor la aceasta problema, directorul societatii amintite ne-a precizat: „Am primit mai multe sesizari pe acesta tema si urmeaza ca la sfarsitul acestei saptamani sa am o intalnire cu reprezentati ai unei firme de profil pentru a inlocui toate compostoarele”.
In ceea ce priveste pretul unui bilet pentru o calatorie, acesta este de 1,6 lei, cel al unui abonament saptamanal, pentru toate liniile urbane, – 26 de lei, iar cel al unui abonament lunar pe o linie urbana – 52 de lei. Pentru un abonament lunar pe toate liniile urbane, calatorii trebuie sa plateasca 104 lei.
Anemary GRIGORE