Francezii au descoperit marea surpriza pregatita de Razvan Lucescu

L’Equipe face o analiza a echipei Romaniei inainte de partida cu Franta (astazi, ora 22.00, Stade de France), jurnalistii francezi prezentand si echipa probabila pe care o va trimite in teren Razvan Lucescu. Marea surpriza o reprezinta prezenta lui Gabi Torje in primul 11, cu toate ca dinamovistul nu a fost nici macar convocat (va juca pentru nationala de tineret in disputa cu Anglia). Iata cum arata echipa probabila a Romaniei conform L’Equipe: Pantilimon – Maftei, Tamas, Chivu, Rat – Roman, Torje, Radoi, Apostol, Zicu – D. Niculae. Francezii sunt de parere ca tricolorii vor miza pe Stade de France in primul rand pe defensiva, arma cea mai la indemana a romanilor in acest moment.”Atmosfera la nationala Romaniei este una tensionata, echipa este decimata de amestecul echipelor de club si al impresarilor, dar si de puternicele atacuri venite din partea presei” – se precizeaza in L’Equipe.
Clasament Grupa D:
1 Albania 4 puncte (2-1)
2 Belarus 4 (1-0)
3 Bosnia 3 (3-2)
4 Franta3 (2-1)
5 Romania 2 (1-1)
6 Luxemburg 0 (0-4).
Partida dintre Franta si Romania (contand pentru preliminariile Euro 2012) va avea loc, astazi, de la ora 22.00, pe Stade de France din Paris.

Steaua a fost sanctionata cu 30.000 euro

Clubul Steaua a fost amendat cu 30.000 de euro si a primit un ultim avertisment din partea Comisiei de Disciplina a UEFA dupa incidentele de la partida cu Napoli, meci contand pentru etapa a II-a a Ligii Europa, informeaza site-ul oficial al gruparii din Bulevardul Ghencea. Sursa citata mentioneaza ca UEFA a precizat in decizie faptul ca hotararea este un ultim avertisment, iar daca suporterii stelisti vor mai repeta comportamentul din partida cu Napoli, gruparea “ros-albastra” va suporta sanctiuni mult mai drastice. In acelasi timp, insa, atacantul grec al echipei Steaua – Pantelis Kapetanos – a primit o suspendare de patru etape din partea Comisiei de Disciplina a UEFA dupa cartonasul rosu primit in partida cu Napoli. Astfel, Kapetanos nu va mai putea evolua in ultimele patru meciuri ale Stelei din grupa K a Ligii Europa.
Cu cateva minute inainte de inceperea meciului, sustinatorii stelisti de la Peluza Sud au fost implicati intr-o serie de incidente cu suporterii formatiei Napoli. Fanii de la Peluza Sud au sarit gardul despartitor, incercand sa arunce cu scaune spre suporterii italieni, care la randul lor au aprins mai multe torte si au vrut sa le arunce inspre stelisti. Stewarzii de la stadion au fost depasiti de evenimente, iar la inceputul meciului au intervenit jandarmii. Fortele de ordine au fost sporite dupa incident, jandarmii organizand un cordon de protectie in zona in care se aflau suporterii italieni. Pe parcursul meciului, suporterii romani au adresat injurii echipei Napoli si fanilor italieni, acestia din urma raspunzand la fel.
Dupa golul de 3-3 si incheierea partidei, banca tehnica stelista a avut o reactie nervoasa, jucatorii reprosandu-i arbitrului timpul de prelungire a meciului (7 minute). Arbitrii au intrat cu greutate in tunelul de acces spre vestiare, deoarece au fost aruncate diverse obiecte spre ei de la tribuna a II-a, chiar si scaune. Jucatorii echipei Napoli au intrat alergand la vestiare. Kapetanos a fost eliminat pentru ca si-a lovit un adversar cu cotul, in minutul 31.

Romania – posibil candidat pentru organizarea Campionatului European de Fotbal din 2020

Consiliul Investitorilor Straini va propune Guvernului ca Romania sa organizeze Campionatul European de Fotbal din 2020, impreuna cu Ungaria sau Bulgaria, ceea ce ar presupune, anual, investitii de peste un miliard de euro in infrastructura si un supliment de crestere economica de un punct procentual. “Suntem siguri ca Guvernul va avea o reactie pozitiva la aceasta propunere”, a declarat presedintele Enel Romania, Claudio Zito. Acesta a aratat ca sectorul privat este pregatit sa sustina costurile pentru initierea unui proiect major de infrastructura, propus de Guvern. “Romania ar putea depune, impreuna cu Bulgaria sau Ungaria, o candidatura comuna pentru organizarea Campionatului European de Fotbal din 2020. Actiunea ar conduce la dezvoltarea infrastructurii tarii cu un cost total estimat la 10 miliarde de euro, care va fi distribuit pe parcursul a zece ani, insemnand o crestere anuala a PIB de un procent. Primele estimari arata ca numarul turistilor care vor veni in Romania va creste cu un milion in timpul evenimentului sportiv si cu 500.000 in fiecare an dupa accea”, se arata in documentul elaborat de Consiliul Investitorilor Straini (CIS). CIS apreciaza ca Romania poate beneficia de experienta anterioara a organizatorilor Campionatului European din 2012 – care va avea loc in Polonia si Ucraina. In opinia investitorilor straini, costurile nu vor fi mari, intrucat se vor imparti intre cele doua state si vor fi esalonate pe o perioada foarte lunga de timp. Potrivit CIS, infrastructura astfel aparuta, respectiv autostrazi, aeroporturi, hoteluri, si stadioane – va fi un suport permanent pentru turism, si dupa inchiderea campionatului european. La finele lunii septembrie, presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat ca a discutat cu oficialii Federatiei Ungare de Fotbal despre posibilitatea organizarii, in 2020 sau in 2024, a turneului final al Campionatului European.