Liderii sindicali au anuntat, ieri dimineata, ca vor organiza un miting de amploare in ziua votarii motiunii de cenzura depusa impotriva Guvernului Boc. Mai precis, bugetarii vor iesi in strada miercuri, 27 octombrie. Peste 80.000 de oameni sunt asteptati sa participe la actiunea de protest.
“In 27 octombrie, cele cinci confederatii sindicale scot in strada peste 80.000 de sindicalisti. In acest sens, fac un apel la nemultumitii Romaniei, someri, studenti, pensionari, pentru ca alesii neamului sa fie treziti la realitate si sa isi vada nemultumitii in strada”, a declarat, ieri, prim-vicepresedintele Blocului National Sindical (BNS), Ion Pisc.
In ziua motiunii, sindicalistii se vor aduna intre 7:30 si 9:00, dupa care vor pleca spre Piata Victoriei, unde la ora 10:00 va incepe mitingul. O ora mai tarziu, sindicalistii vor pleca in mars pe traseul Bulevardul Magheru – Piata Unirii – Piata Constitutiei, unde vor ramane pana, aproximativ, la ora 17.30, asteptand rezultatul votului la motiunea de cenzura.
Liderul sindical a mai precizat ca, in timpul dezbaterii motiunii de cenzura, la fiecare poarta a Palatului Parlamentului vor fi delegatii ale sindicalistilor, in numar nu foarte mare, pentru a nu bloca intrarea in cladire.
Motiunea de cenzura initiata de Opozitie va fi dezbatuta si votata pe 27 octombrie, cu incepere de la ora 11:00.