In plin scandal al interceptarilor telefonice, DNA cumpara tehnica de ascultare si fotografiere in valoare de 500.000 de lei. Achizitia se face de la un SRL de bloc, prin clasica metoda a licitatiei, la care se prezinta un singur ofertant, care si castiga.
Dotarea tehnica a celor de la DNA se va imbunatati cu aparate de inregistrare, microfoane, pachete software de prelucrare a imaginilor, sisteme de navigare GPS si obiective pentru aparate de fotografiat. Firma de la care DNA cumpara echipamentul a avut, pana acum, contracte nesemnificative.
Societatea apartine unui tanar de 28 de ani, al carui tata a fost asociat cu Liviu Tarsea, directorul general al firmei de securitate G4S, careia i-a furnizat, de altfel, licente software de securitate. Compania este filiala in Romania a celui mai mare grup de securitate din lume si are contacte in regim public-privat in multe institutii importante ale statului.
Furnizorul de echipamente de ascultare s-a ocupat pana acum de montarea unei bariere de acces la Pucioasa, a montat un sistem de inregistrare a convorbirilor telefonice la Hidroelectrica Buzau si a dotat cu statii radio un cazinou de pe soseaua Bucuresti-Brasov. In plus, a pus si cateva camere de luat vederi pentru o unitate a Protan din Ilfov !