* Spartac Bucuresti – CSM Ploiesti 18-42 (12-22)

In aceasta editie de campionat, handbalistele de la CSM Ploiesti au programate unele meciuri cu echipe net inferioare din punct de vedere valoric, astfel incat aceste partide reprezinta ocazii bune pentru „rotunjirea” golaverajului.
Un astfel de meci a fost cel disputat duminica de fetele antrenate de Gigi Ionescu, in deplasare, cu Spartac Bucuresti.
Fara istoric, meciul a reprezentat doar o repetitie ofensiva pentru ploiestence, care au facut scor, Dospin fiind , din nou, cea mai buna marcatoare a echipei, ea reusind sa inscrie de 12 ori.
In acest meci, asa cum era normal, Ionescu a folosit si jucatoarele care au evoluat mai putin in partidele anterioare, tocmai pentru a le acorda incredere in perspectiva viitoarelor meciuri.
„A fost o victorie logica, dar ma bucur ca fetele au inteles faptul ca si golaverajul conteaza. De altfel, eu am insistat pentru acest aspect, pentru ca exista tendinta, atunci cand ai in fata un adversar modest, sa nu te concentrzi asa cum trebuie. Ei bine, acum fetele au avut atitudinea corecta si suntem pregatiti pentru derbiul cu Rapid, din runda viitoare, o echipa buna, care ramane o contracandidata a noastra in lupta pentru promovare”, ne-a declarat Gigi Ionescu.
Inainte de meciul echipei sale, Ionescu a fost prezent la meciul dintre Rapid si Stiinta Bacau (scor 28-28), tocmai pentru a avea mai multe informatii despre Rapid, adversara din etapa viitoare.
l CSM Ploiesti: Buzila, Tanase – Dospin (12 goluri), Nastase (3), Zafiriadis (2), Bidascu (2), Dragan (1), Zavragiu (4), Stefan (2), Nica (4), Vasilescu (4), Moroianu (5), Marginean (3), Lopataru
Antrenor : Gigi Ionescu
Cu o etapa inainte de incheierea primului tur de campionat, CSM Ploiesti este lider in Seria A, la egalitate de puncte cu CSM Slobozia, dar cu un golaveraj superior.
Edi MOLDOVAN