In cursul zilei de ieri, in baza autorizatiilor emise de Judecatorie, politistii au efectuat un mai multe perchezitii pe raza localitatilor Puchenii Mari si Gorgota, la imobilele apartinand cetateanului turc U. Mustafa, in varsta de 46 de ani, administrator al unei societati comerciale din comuna.
In timpul efectuarii perchezitiilor a fost identificata cantitatea de 3.620 pachete tigarete (72.400 buc. tigarete) diverse marci (CAPITAL, VICEROY, WINSTON, LD, XTREME RED, MONTE CARLO) marcate cu banderole din Republica Moldova, Ucraina, Rusia, precum si nemarcate, care erau destinate comercializarii. Totodata au mai fost gasite 380 bucati articole pirotehnice din clasele I si II, a caror detinere este interzisa.
Cercetarile sunt continuate fata de cetateanul turc sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala prin ascunderea obiectului sau bunului impozabil sau taxabil, detinere de produse accizabile in afara antrepozitului fiscal si cunoscand ca provin din contrabanda si detinere fara drept de materiale explozive.