Robert Sus este unul dintre colaboratorii Federatiei Maghiare de Fotbal. Timp de o saptamana, acesta a fost “umbra” selectionatei “Prahova _ Muntenia”, care a reprezentat Romania la “Cupa Regiunilor”, la Sopron, impresionand pe toata lumea prin amabilitatea sa, astfel ca la final prahovenii au regretat despartirea de un… prieten. Fost junior la ASA Targu Mures, inainte de Revolutie, Sus a plecat in Ungaria, trecand fraudulos granita, cu cateva luni inainte de “eliberare”. In Ungaria, Sus s-a stabilit la Budapesta, lasand in tara familia, care a ramas in Targu Mures, si nu a putut renunta la pasiunea pentru fotbal, devenind arbitru, pana la nivelul esalonului secund, unde a fost asistent. Pasionat de fotbal, bun cunoscator al fenomenului, Robert a devenit unul dintre colaboratoriii Federatiei Maghiare de Fotbal, participand, in calitate de translator si organizator, la diverse turnee, unde i se solicita ajutorul, acesta cunoscand mai multe limbi straine.
De ceva timp, numele lui Robert Sus se leaga de cel mai important brand din Ungaria, conform statisticilor, Ferenc Puskas fiind cel mai cunoscut personaj maghiar, din lume. Impreuna cu familia regretatutului Puskas, sotia, fata si nepotii gloriei maghiare fiind printre actionari, Robert si alti prieteni ai sai muncesc pentru a face din “Ferenc Puskas” un brand respectat, drepturile de imagine apartinand companiei care inscriptioneaza cu numele legendei maghiare mingii, cani, sacose, apa plata chiar, pixuri si alte obiecte promotionale. Povestea mingilor “Puskas” este una speciala, semnatura fostului jucator de la Real Madrid fiind imitata, “de mana”, cum se spune, de catre o pictorita din Targu Mures, pentru a da originalitate baloanelor care seamana perfect cu cele de acum 50 de ani. “Suntem la inceput, ne dezvoltam permanent, dar suntem siguri ca vom face din aceasta marca una reprezentativa pentru Ungaria, in intreaga lume” – spune Sus, caruia, reprezentantii AJF Prahova si Federatiei Romane de Fotbal ii pregatesc o scrisoare de multumire, ce va fi adresata si Federatiei Maghiare de Fotbal.

Cine este Puskas

Ferenc Puskás a trait intre 2 aprilie 1927 si 17 noiembrie 2006, fiind considerat drept unul dintre cei mai mari fotbalisti ai secolului al XX-lea. A condus echipa nationala de fotbal a Ungariei la cucerirea medaliei de aur la Jocurile Olimpice din 1952 si la un loc in finala Cupei Mondiale din 1954, pierduta in fata Germaniei (2-3). Puskás a marcat 84 de goluri in 85 de selectii pentru Ungaria, evoluand si de 4 ori pentru Spania. Ferenc Puskás a marcat 512 goluri in 528 de meciuri jucate in cariera sa, fiind si castigator al Jocurilor Olimpice (1952), al Cupei Intercontinentale, cu Real Madrid (1960), al Cupei Campionilor Europeni, cu Real Madrid (1959, 1960, 1966), campion al Ungariei, cu Kispest Honved (1950, 1952, 1954, 1955), campion al Spaniei, cu Real Madrid (1961, 1962, 1963, 1964, 1965), al Cupei Spaniei, cu Real Madrid (1962).
Ca antrenor, s-a calificat cu echipa Panathinakos Atena in finala Cupei Campionilor in 1971, antrenand si Nationala Ungariei, in total, ca antrenor, acesta pregatind echipe din 8 tari !

Marian DIMA