Boala cronica de care sufera Partidul Democrat Liberal, din care face parte si primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici, aceea de a imbraca in portocaliu orice institutie aflata in subordinea autoritatilor locale, s-a propagat si in sistemul sanitar local, mai precis in cele doua spitale preluate de catre municipalitate, la inceputul lunii iulie. Daca nuanta de portocaliu s-a stabilit printr-un concurs contestat la Spitalul “Schuller”, insistenta de a impune oamenii de partid si in cel de-al doilea spital, de tratare a bolilor infectioase, incepe, incet-incet, sa dea roadele scontate.
Organizate in pripa de municipalitate, concursurile pentru ocuparea posturilor de manageri la cele doua spitale preluate de catre Primaria Ploiesti in administrare – Spitalul Municipal „Schuller” si Spitalul de Boli Infectioase – au starnit ample discutii in randul personalului medical al celor doua unitati spitalicesti. Daca la Spitalul Municipal Ploiesti organizarea concursului a generat reactii dure din partea fostului manager si viceprimar al Ploiestiului, medicul Carmen Dumitru, la Boli Infectioase situatia este mult mai grava. Aici, concursul pentru ocuparea fotoliului de manager se va relua, din motive privite complet diferit atat din partea doctorului Florentin Georgescu, actualul director, cat si din partea membrilor Consiliului de Administratie, dar si a reprezentantilor Consiliului Local Ploiesti. Pentru ca s-a considerat nedreptatit de modul in care a fost conceput testul grila – sustinut la inceputul acestei luni – medicul Florentin Georgescu a contestat rezultatul nesatisfacator obtinut la prima proba. Acesta ne-a declarat ca „pentru ca nu s-a respectat regulamentul de organizare, concursul a fost anulat, urmand sa fie reprogramat. Insa, acest lucru nu ma mai intereseaza, pentru ca nu ma voi mai inscrie in cursa”, a precizat Florentin Georgescu. „Testul grila a fost conceput gresit, nerespectandu-se regulamentul care precizeaza ca, dintre cele 50 de intrebari, 20 trebuie sa aiba doar un raspuns corect, iar restul de 30 – cate doua raspunsuri corecte, situatie care nu s-a intamplat”, a mentionat managerul in functie al Spitalului de Boli Infectioase Ploiesti.
Pe de alta parte, Adrian Lupu, consilier local si membru in Consiliul de Administratie al acestui spital, afirma ca nici vorba despre anularea concursului si ca, dupa recalcularea rezultatelor grilei de concurs, managerul Georgescu (de altfel singurul candidat pentru ocuparea postului) nu ar fi obtinut nota minima pentru a intra in proba urmatoare (sustinerea proiectului de management si a interviului de selectie), adica nota sapte. „Saptamana viitoare vom hotari care va fi data pentru reluarea concursului pentru ocuparea postului de manager la Spitalul de Boli Infectioase Ploiesti”, a mentionat consilierul local Adrian Lupu. Daca, deocamdata, la Spitalul Municipal Ploiesti, situatia pare sa se fi rezolvat favorabil protejatei PDL, pusa pe post, retrasa si, mai apoi, repusa in functia de conducere de la „Schuller” – medicul Florentina Mihalcea – a carei numire este contestata in instanta de catre Carmen Dumitru, de unde se asteapta o decizie definitiva si irevocabila, la celalalt spital preluat de la Ministerul Sanatatii, cel de boli infectioase, lucrurile raman, in prezent, in suspans.
Violeta STOICA