Suspectat de partenerii de afaceri de colaborare cu procurorii, controversatul boss sindical Liviu Luca s-ar putea confrunta cu alte capete de acuzare decat Sorin Ovidiu Vintu.
Procurorii Parchetului General il vor pune sub acuzare pe Liviu Luca pentru infractiunile de favorizare a infractorului, fals si uz de fals, evaziune fiscala, santaj si spalare de bani. Liviu Luca s-ar putea confrunta, de asemenea, si cu un dosar privind detinerea ilegala de arme.
Procurorii au fost stupefiati atunci cind l-au gasit pe Liviu Luca la Piatra Neamt avand la el un pistol nedeclarat, conform prevederilor Legii armelor si munitiei aflata in vigoare. Mai mult decat atat, in casa acestuia au fost gasite si alte arme, la fel ca intr-o vila de mafiot columbian. Cel mai grav lucru pentru care Liviu Luca va da socoteala este implicarea sotiei sale in afaceri necurate si in distrugerea unor documente utile pentru ancheta. Este clar ca relatiile politice precum si relatiile cu ceilalti lideri sindicali nu-i mai sunt de folos lui Liviu Luca si ca in Romania de astazi institutiile statului incep sa nu mai tina cont de mariri si de averi.