Chiar si in absenta primarului Andrei Volosevici, ieri, in sedinta extraordinara a Consiliului Local Ploiesti s-a aprobat proiectul de hotarare privind mult contestata contractare a unui imprumut intern in valoare de 40 de milioane de euro (172 de milioane de lei).

Este pentru a doua oara cand alesii ploiesteni au avut in atentie acest proiect initiat de primar, chiar la propunerea acestuia, dezbaterea si votul fiind prorogate in cadrul reuniunii legislativului ploiestean de acum o saptamana pentru sedinta de ieri, pentru o mai buna fundamentare. Numai ca, spre surpriza alesilor ploiesteni, ieri, primarul Ploiestiului a absentat de la sedinta, situatie care, firesc, i-a nemultumit extrem de mult pe alesi, in mod special pe cei de la PSD. Cel mai vehement in critici fata de neprezentarea primarului in a-si sustine proiectul de hotarare pe care l-a initiat s-a aratat fostul edil al municipiului, Emil Calota. Acesta a declarat ca momentul pentru care a fost gandit acest imprumut nu este bine ales, data fiind criza economico-financiara prin care trece Romania, situatie care l-a determinat pe Calota sa declare: „Cu o mana votez necesitatea de finantare a unor importante investitii, dar, cu cealalta nu pot vota. Pentru ca am fost reprezentant in cadrul comisiei de avizare a imprumuturilor administratiilor locale, pot spune ca Ploiestiul se va face de ras prin solicitarea acestui imprumut. Deoarece, in conditiile existente in tara, nu se poate lua imprumut la sfarsitul acestui an, sau la inceputul celui viitor, pentru ca nu se va obtine avizul din partea Ministerului de Finante”. In final, adoptarea acestui proiect de hotarare s-a facut doar cu votul alesilor celebrei masini de vot PDL-PNL-PNG, reprezentantii PSD votand “impotriva”.
Dupa aprobarea contractarii imprumutului de 40 de milioane de euro, ieri, in aceeasi sedinta, s-a dat un vot favorabil si pentru o alta contestata cheltuiala la care vrea sa se angajeze municipalitatea – cumpararea a 50 de autobuze noi, valoarea acestora fiind evaluata la circa 54 de milioane de lei.
N.DUMITRESCU