Politistii Sectiei 1 Ploiesti impreuna cu colegii din cadrul Biroului Rutier din municipiu, au reusit sa-l depisteze pe Dorin P., in varsta de 23 de ani, care transporta cu o autoutilitara paine si produse de panificatie pentru care nu a putut prezenta documente justificative.
Tanarul era angajat al unei societati de panificatie, primele cercetari ale politistilor relevand faptul ca in zilele de 20 si 21.09.2010 livrase un numar de 500 de paini catre o alta societate comerciala din Ploiesti, in vederea comercializarii.
In urma controlului efectuat la cele doua puncte de lucru ale societatii catre care fusesera livrate produsele, au fost gasite produse de panificatie neinregistrate in evidentele contabile. Totodata, a fost gasita suma de 700 lei, reprezentand contravaloarea produselor comercializate deja, dar care insa nu fususera marcate pe casa de marcat fiscala. In aceste conditii, produsele si banii au fost ridicate in vederea confiscarii.
In consecinta, administratorii celor doua societati comerciale sunt cercetati penal pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, cercetarile politistilor fiind extinse si la alte societati cu care fabricantul produselor de panificatie are relatii comerciale.
Astfel de activitati vor continua si in alte domenii de activitate, intrucat stoparea infractiunilor economico-financiare si trecerea in bugetul consolidat al statului a sumelor provenite ilicit constituie una din prioritatile de actiune ale Inspectoratului Judetean de Politie Prahova.