De mai bine de sase luni, consilierii municipali nu au reusit sa respecte o Hotarare de Consiliu, votata in sedinta publica de anul acesta, din 26 februarie, care prevedea formarea unei comisii pentru analiza si verificarea activitatii Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti. Desi, la acea sedinta, toti consilierii au fost de acord cu aceasta hotarare – mai exact este vorba despre HCL 65/2010 – considerandu-se ca fiind necesara pentru eficientizarea activitatii RATP, ba mai mult decat atat, a fost votata in unanimitate.
Potrivit hotararii la care ne referim, trebuia sa se creeze o comisie, a carei activiate sa demareze in martie anul curent. Astfel, pe agenda comisiei se aflau verificarea unor aspecte privind analiza executiei bugetare pe 2009, cu precadere a cheltuielilor salariale, analiza subventiilor acordate din bugetul local, si a cheltuielilor pentru exploatare, situatia investitiilor, dar si alte aspecte de ordin financiar si organizatoric.
Din comisia speciala ar fi trebuit sa faca parte 5 consilieri, nominalizati tot in sedinta din 26 febraurie, si anume: Constantin Popa – PSD, Gheorghe Sarbu –PDL, Adrian Lupu – PNL, Marius Mateescu – PNG-CD si Costel Horghidan – PNDC. Raportul si propunerile comisiei ar fi trebuit prezentate in fata Consilului Local inca din aprilie 2010.
De atunci, insa, au mai trecut inca 4 luni si consilierii au bagat in sertarul amintirilor respectiva Hotarare. Explicatia pentru indolenta celor cinci consilieri este lipsa de colaborare dintre acestia, neprezentandu-se in mai multe randuri pentru intrunirea comisiei si trecerea la fapte.
In schimb, intre timp, Consiliul Local a mai redirectionat in doua randuri bani din bugetul local catre RATP, invocand diverse motive. Iar, saptamana viitoare, pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local se afla un proiect de hotarare privind aprobarea achizitiei de autobuze si troleibuze pentru RATP.
Pana la sfarsitul anului ar mai fi inca timp pentru cei cinci sa-si spele ,,greseala’’. Insa, avand in vedere cele prezentate mai sus, ne intrebam daca nu cumva aceeasi soarta va avea si hotararea proaspat votata referitoare la comisia de verificare si analiza a operatorului de salubritate.
Cristina DOBRE