Noul card de identitate, o afacere inutila

Institutul pentru Politici Publice (IPP) solicita Ministerului Administratiei si Internelor sa retraga proiectul de Ordonanta a Guvernului privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, stopand astfel o afacere de 30 de milioane de euro cu un nou tip de card de identitate de care Romania nu are nevoie acum. ,,Consideram ca nimic nu justifica prioritatea proiectului, mai ales daca se iau in calcul costurile excesive in acest moment de criza pentru implementarea unei asemenea masuri’’, se arata intr-un comunicat trimis ministerului.

Statie de epurare ape uzate, in comuna Fantanele

Noua statie de epurare ape uzate din comuna Fantanele va fi inaugurata azi. Constructia acesteia a costat 1.699.476 de lei, finantarea provenind in proportie de 60% de la Agentia Fondului de Mediu – fonduri UE, iar restul de 40% reprezentand contributia Consiliului Judetean Prahova si a Consiliului Local Fantanele. Constructia acesteia a inceput la 1 octombrie 2008 si face parte dintr-un amplu proiect derulat la nivel national pentru extinderea si modernizarea infrastructurii de apa uzata.

Primaria comunei Lapos angajeaza secretar

Agentia Nationala a Functionarilor Publici – ANFP – organizeaza concurs pentru ocuparea postului de secretar al comunei Lapos. Pentru cei interesati, conditiile de participare se pot obtine fie la sediul Agentiei, fie la telefon 0374112726, iar dosarele de participare la concurs se pot depune pana la data de 7 septembrie, la sediul ANFP. Proba scrisa va avea loc pe 20 septembrie, la ora 10.00, iar interviul – pe 22 septembrie, la ora 14.00.

Imprumut de un milion de euro, la Busteni

Consilierii locali din orasul Busteni au aprobat contractarea unui imprumut intern in valoare de un milion de euro, cu o durata de finantare de 20 de ani, din care trei ani – perioada de gratie. Imprumutul va fi folosit de catre autoritatile locale pentru o serie de investitii in infrastructura localitatii. Creditul poate fi folosit pe o perioada de doi ani, iar returnarea acestuia va fi facuta in transe lunare, timp de 17 ani.