Sambata, in jurul orei 4.00 dimineata, raul Izvorul Dorului a facut prapad la Sinaia. Cinci gospodarii situate in apropierea albiei apei curgatoare au fost afectate de inundatiile produse dupa o rupere de nori, iar subsolul cladirii Primariei Sinaia a fost, de asemenea, partial inundat.
Potrivit reprezentantilor Primariei Sinaia, o constructie situata pe malul raului si care se afla in pericol de prabusire in albie (foto) a fost ridicata fara ca proprietarii sa detina autorizatie de construire. Sambata si ieri, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit pentru a stabili masurile de punere in siguranta a zonelor afectate, avand in vedere si faptul ca jgheabul de aductiune de la captarea de apa Izvorul Dorului a fost avariat, alimentarea cu apa a doua cartiere fiind temporar oprita, iar apoi reluata cu program.
Autoritatile au intervenit cu mai multe autospeciale si motopompe pentru a scoate apa din gospodariile afectate. Pe Bulevardul Ferdinand s-a actionat pentru inlaturarea unui arbore care blocase circulatia. Nici Drumul National 1 nu a scapat de aluviunile si puhoaiele venite de pe munte – in special in zona Statiei de cale ferata – insa principala artera de circulatie catre Valea Prahovei a fost degajata, in timp util, ca si toate strazile din oras, unde circulatia a revenit la normal.
In urma interventiei de urgenta a serviciilor specializate si a localnicilor au fost diminuate pagubele materiale si nu s-au inregistrat victime. De asemenea, pentru a-si arata solidaritatea cu autoritatile locale, in refacerea zonelor afectate, si agentii economici au pus la dispozitie utilaje pentru indepartarea urmarilor puhoaielor.
Si la Busteni, pe DN1, in weekend s-a circulat cu greutate din cauza aluviunilor aduse de torenti de pe versanti. Peste 40 de case au fost inundate.
Violeta STOICA