Pentru astazi, meteorologii au prognozat instabilitate atmosferica, ce se va manifesta local prin intensificari de scurta durata ale vantului, cu aspect de vijelie, descarcari electrice, averse ce pot avea si caracter torential si conditii de grindina, indeosebi in regiunile de deal, podis si de munte. Din aceasta cauza, deja circulatia a inceput sa se intensifice pe DN1, pe Valea Prahovei, pe sensul catre Bucuresti. Daca va ploua, varful de trafic va fi la orele pranzului, dupa terminarea zilei de cazare, pentru ca turistii nu vor mai putea ramane pana la lasarea serii in zona statiunilor montane.

De precizat este ca in acest sfarsit de saptamana foarte multi automobilisti au ales sa mearga la munte. Vineri, dispeceratul de monitorizare a traficului de la Sinaia a inregistrat pe sensul catre Brasov 17.172 de autovehicule, iar sambata 16.641. Pentru a evita aglomeratia din zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei, reamintim ca dinspre Brasov se poate circula pe DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte – Ploiesti.

Si dinspre litoral traficul rutier a inceput sa se intensifice. Deocamdata nu sunt probleme pe ruta DN22C(Murfatlar – Cernavoda) – Autostrada Soarelui. Spre sfarsitul zilei se va aglomera, de aceea le recomandam conducatorilor auto sa aiba in vedere si drumul alternativ DN2A Constanta – Harsova – Slobozia. Din Slobozia se poate circula spre Bucuresti fie pe DN2A catre Urziceni si apoi pe DN2 Urziceni – Bucuresti, fie pe DN21 Slobozia – Drajna, A2 Drajna – Bucuresti.