Adversari puternici pentru CSM Oradea
Campioana Romaniei la polo, CSM Oradea, va evolua in grupa C a Euroligii, cu adversare din Ungaria, Croatia si Franta.
Tragerea la sorti a grupelor Euroligii, care a avut loc la sediul forului european de profil, nu a fost prea norocoasa pentru jucatorii oradeni.
Ei vor intalni, in grupa C, formatiile Szeged Beton (Ungaria), Primorje Rijeka (Croatia) si Montpellier Waterpolo (Franta). Meciurile sunt programate in cadrul turneului de la Szeged, intre 24 si 26 septembrie, primele doua clasate urmand sa avanseze in turul secund al Euroligii, iar formatiile de pe locurile 3-4, in LEN Trophy.
Cea mai buna performanta a campioanei Romaniei la nivel european este atingerea fazei sferturilor de finala, in LEN Trophy, in sezonul trecut.

Primul jucator german din Liga I va evolua la Bistrita
Gloria Bistrita reuseste o premiera pentru fotbalul romanesc. Echipa lui Laurentiu Reghecampf a reusit transferul primului jucator german din Liga I. Fundasul central Lukas Szukala, in varsta de 26 de ani, a semnat pe doua sezoane cu Gloria Bistrita. Aparatorul de origine poloneza a evoluat, de-a lungul carierei, la Metz in Franta, Munchen 1860 si Alemania Aachen.
“Laurentiu Reghecampf m-a dorit foarte mult, Gloria este un club unde exista stabilitate si este o sansa buna pentru mine sa joc intr-un campionat interesant si puternic din Europa. Este ceva nou pentru mine, o experienta noua, care sper sa fie si cat mai frumoasa. Vreau sa ajut echipa cat mai mult, sa am un sezon bun, sa cresc ca jucator si sa terminam cat mai sus in Liga I”, a declarat Lukasz Szukala pentru siteul oficial al Gloriei Bistrita.

Unirea Urziceni, din ce in ce mai aproape de desfiintare

Antrenorul Unirii Urziceni, Roni Levi, a comentat situatia de la echipa pe care o va parasi dupa dubla cu Hajduk Split.
Tehnicianul evreu a precizat ca dupa o discutie avuta cu patronul Bucsaru a inteles ca majoritatea jucatorilor vor fi vanduti, incercandu-se supravietuirea pana la finalul campionatului. Ca tacamul sa fie complet, Levi a precizat ca la sfarsitul campionatului echipa se va desfiinta.
“Sunt foarte trist, in aceasta situatie e greu sa luptam cu Hajduk, e greu sa motivez jucatorii. Ieri am vorbit cu domnul Bucsaru si am decis sa mai raman la aceste doua meciuri in Europa League. Am venit acum doua sezoane optimist, aceasta echipa are ceva special, dar este foarte suparatoare aceasta situatie. Am inteles ca vor pleca o multime de jucatori, incercand sa reziste pana la final, dupa care sa se desfiinteze. In fotbal nu mi-e frica de nimic, am demonstrat asta cu Liverpool si Zenit, dar in aceasta situatie, mi-e putin frica. Personal, nu stiu ce voi face, va marturisesc ca in vara am avut trei oferte foarte bune, dar am ramas la Unirea. Mi-ar placea sa raman in Romania, dar in viata nu primesti tot timpul ce doresti. Poate vor mai ramane cativa jucatori si vor miza pe tineri, dar totul depinde daca va plati domnul Bucsaru si de pasiunea lui pentru fotbal”, a spus Roni Levi.