* Grapefrutul ar putea trata diabetul. Potrivit statisticilor, in Romania, in fiecare an sunt diagnosticate cu diabet peste 50.000 de persoane, iar 5 la suta dintre romani au diabet zaharat confirmat. Un grup de cercetatori de la Universitatea Hebrew din Ierusalim sustine ca grapefrutul ar putea trata diabetul, datorita continutului de naringenina, antioxidantul vinovat pentru gustul amar specific fructului, care mareste sensibilitatea organismului la insulina. Medicul Martin Yarmush Remarka, coordonatorul studiului, spune ca acest fruct ajuta la mentinerea greutatii, fapt esential in tinerea sub control a bolii. Antioxidantii fructului au capacitatea de a scadea nivelul colesterolului din organism.
* Uleiul de masline elimina pietrele de la vezica biliara si pe cele de la bila. Alimentul are un continut ridicat de fier, acizi grasi nesaturati, vitamine A, B1, B2, C, D, E si K. Folosit atat in alimentatie, cat si in cosmetica, uleiul de masline este apreciat in mod deosebit si recunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra pielii si sanatatii. Potrivit medicilor, uleiul are un continut bogat in vitaminele A, B1, B2, C, D, E si K, fier, acizi grasi nesaturati in proportie de 85 la suta. Restul de 15 la suta este reprezentat de acizi grasi saturati, trigliceride si clorofila.
* Salatele gata preparate sunt mai nesanatoase decat fast-foodul. In fiecare zi, in drum spre serviciu, mii de persoane aleg salatele gata facute. Din pacate, adesea, salatele cumparate de-a gata le fac mai mult rau decat un hamburger. De vina este continutul mare de sare al acestor salate, dupa cum arata un studiu realizat de o echipa de nutritionisti britanici. Ei au atras atentia ca salatele din supermarketuri, cafenele sau fast-fooduri aduc un aport mare de sare, peste necesarul zilnic. Mai mult, un hamburger are mai putina sare decat aceste salate. “Nu poti sa cumperi orice salata si sa crezi ca este buna pentru tine. Unele au foarte multe calorii si in aceasta categorie intra acele salate care contin diverse sosuri”, sustine Angela Dowden, unul dintre nutritionistii care au participat la studiu. Conform nutritionistei, cea mai buna alegere ar fi o salata care arata cat mai verde, cu un sos separat, care poate fi adaugat in cantitate cat mai mica sau… deloc.
* Celulele pielii se reinnoiesc o data la 28 de zile, ceea ce face ca bronzul sa dispara repede, mentioneaza expertii in dermatologie. Potrivit specialistilor, folosirea produselor de ingrijire corporala, hidratarea corespunzatoare si suplimentarea dietei cu vitamine ajuta pielea sa-si mentina mai mult timp aspectul bronzat.