Selectionata „Prahova Muntenia” a jucat, miercuri seara, pe arena „Prahova”, ultimul meci amical inainte de plecarea in Ungaria, care se va petrece duminica, pentru a reprezenta Romania la turneul preliminar al „UEFA Regions Cup”.
Formatia care a strans cam tot ce este mai bun la nivel de fotbal amator in Prahova si care va reprezenta Asociatia Judeteana de Fotbal la turneul din Ungaria a dispus cu 4-0 de formatia de Liga B, CSM Campina, la capatul unui meci foarte util, din punct de vedere al replicii oferite de adversarul ales. A fost un joc de un nivel bunicel, in care oaspetii au pus destule probleme, mana antrenorului – jucator, Ion Burchi, vazandu-se la gruparea patronata de Virgil Guran.
Prima parte a meciului a adus un singur gol, marcat de Filip, la capatul unei faze fixe, acesta reluand cu capul in plasa, din 6 metri. Apararea echipei formata pe scheletul principalelor candidate la promovare din Liga A Prahova, Avantul Maneciu si Prahova 2010 Tomsani, a functionat bine, ramanand de pus la punct, in cele cateva zile de cantonament centralizat pe care le mai are la Strejnic, alte aspecte ale jocului, pe faza ofensiva.
In fata a circa 100 de spectatori, cele doua echipe au oferit un meci bun, desfasurat in limitele sportivitatii.

Eficienta dupa pauza

Chiar daca, teoretic, „titularii” au evoluat in prima parte a meciului pentru echipa antrenata de Decu Crangasu si Dorinel Beznea, golurile au venit mai ales dupa pauza, la fel ca si la precedentul amical, de la Urlati. Astfel, noii intrati, Safta si Stanciu, au dat gol, tabela fiind „inchisa” de Bogdan Stroe.
Golurile lui Stanciu si Stroe au fost extrem de spectaculoase, primul marcand cu calcaiul, dupa o pasa a lui Carstocea, de pe dreapta, in timp ce Stroe a facut 4-0, dupa ce a trecut mingea prin intreaga aparare a campinenilor, dejucand pasul la ofsaid.

Safta si Dobrescu au „prins” Ungaria

Lotul initial, selectionat pentru a intra in cantonament la stadionul de la Strejnic, a suferit doua modificari. Astfel, in locul lui Florin Dorisor a fost rechemat Mihai Safta, atacant care a si jucat in „finala” de la Mogosoaia, iar in locul lui Aurel Stan merge la Sopron mijlocasul de 20 de ani al Petrolului, Radu Dobrescu. Altfel, la meciul cu CSM Campina, dintre fotbalistii selectionati, atacantul Valentin Anghel nu a putut fi utilizat, din cauza unei accidentari, acesta suferind o leziune la tendon chiar la precedentul meci amical al selectionatei „Prahova – Muntenia”, la Urlati.
Marian DIMA