Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova isi va deschide noi puncte de lucru. Astfel, incepand cu 15 septembrie a.c., vor functiona punctele de lucru de la Sinaia si de la Valenii de Munte. ,,Am luat aceasta decizie pentru ca au existat cereri in acest sens din partea cetatenilor, dar si pentru a veni in sprijinul acestora prin facilitarea modului de depunere a reclamatiilor. Suntem in discutii si cu reprezentantii autoritatilor locale de la Mizil si Urlati pentru a mai deschide inca un punct de lucru in una dintre cele doua locatii’’, a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, Cristi Toader, directorul CJPC Prahova. Punctele de lucru vor avea program normal de functionare intre orele 9-17, si prin rotatie la fiecare dintre acestea, o data sau de doua ori pe saptamana, se va afla cate o echipa de comisari, pentru ca astfel, daca e nevoie, sa poata fi derulate si controale. In fiecare zi de vineri va exista cate o echipa de comisari la Campina, la Valeni, la Sinaia – cu precizarea ca aici va functiona punctul de lucru si joia, iar lunea si martea va fi deschis punctul din Mizil sau Urlati. ,,Nu va fi usor, pentru ca in prezent mai sunt activi doar 11 comisari, deoarece unul s-a pensionat, in conditiile in care necesarul acestora ar fi de cel putin 15, Prahova fiind un judet mare, cu multi agenti economici’’, a mai adaugat directorul CJPC.
In incercarea de a informa cat mai bine consumatorii, CJPC va incheia contracte cu administratiile scolare pentru ca macar o data pe saptamana, incepand din acest an, elevilor sa le fie prezentate informatii privind protectia consumatorului. Iar in perioada octombrie- decembrie, CJPC va organiza gratuit traininguri pentru producatori, pentru comercianti, dar si pentru cei care ofera diverse servicii. ,,Incercam astfel sa identificam lacune legislative si sa le indreptam. De asemenea, la aceste traininguri pot participa si simpli cetateni’’, a mai precizat directorul institutiei.

,,Puteti manca linistiti!”

,,Puteti manca linistiti !’’ – acesta a fost mesajul transmis de catre directorul CJPC Prahova catre cetatenii judetului. ,,De cand am venit la conducerea comisariatului am dispus ca tematica permanenta controlul in alimentatia publica. Acesta continua si in prezent si cred ca principalele probleme s-au rezolvat’’, a declarat foarte increzator, tot in cadrul conferintei de presa, Cristi Toader, directorul CJPC Prahova. Acesta a tinut sa arate cetatenilor si cateva dintre „neregulile’’ descoperite in teren: orezul cu bobul lung si cu gargarite vii, descoperit in magazinele Plus, uleiul de motor dublu etichetat – gasit in benzinariile Petrom, prelungitoare turcesti sau chinezesti care poarta in mod eronat marca de conformitate a Comisiei Europene–CE si care prezinta risc de incendiu, sau produse cu etichete cel putin bizare ,,din bucuria plantelor am cules, am ales si am mai combinat: diabet, ulcer, hipertensiune…’’. In ceea ce priveste reclamatiile din ultima perioada, primite la sediul institutiei, acestea vizeaza contractele de telefonie fixa si mobila, serviciile de internet si cablu, serviciile bancare si, mai nou, si serviciile de tamplarie din aluminiu (atat calitatea acestora cat si modul de montare).
Cristina Dobre