Joi seara, timp de aproape trei ore, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a inspectat modul in care sunt respectate normele de prevenire si de stingere a incendiilor in cadrul Spitalului de Obstetrica Ginecologie din Ploiesti. Mostenirea dezastruoasa primita de la Ministerul Sanatatii, prin Directia de Sanatate Publica, „care timp de 20 de ani nu a fost in stare sa faca nimic, decat sa-si faca afacerile”, in opinia presedintelui Consiliului Judetean, a fost evaluata in detaliu.
Managerul Spitalului de Obstetrica Ginecologie Ploiesti, medicul Calin Boeru, a prezentat instalatiile antiincendiu si faptul ca, in caz de intrerupere a furnizarii energiei electrice, generatorul intra in functiune la capacitate maxima in circa 15 secunde, deoarece aparatul este de generatie noua, fiind achizitionat in urma cu un an.
La finalul inspectiei, presedintele Consiliului Judetean Prahova a prezentat primele concluzii. Printre hibele declarate au fost lipsa pardoselilor speciale (din linoleum termosudant), care sa mentina septice camerele de consultatii, numarul redus de toalete pe fiecare palier al cladirii, precum si dotarea precara a salilor de baie existente.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla din editia tiparita a ziatului Prahova de maine, 21 august