Campioana olimpica la categoria 48 de kg, ploiesteanca Alina Dumitru, de la CS Petrom-Steaua, a inceput cu dreptul participarile internationale inainte de marea confruntare de la Campionatul Mondial, din septembrie. Alina s-a impus la etapa de Cupa Europeana – desfasurata la Hamburg, in Germania. Aceasta le-a invins, pe rand, pe Oiana Blanco (Spania), Kay Kraus (Germania), Amelie Rosseneu (Belgia), Katharina Mentz (Germania), iar in finala a trecut de Aida Sarmiento, din Spania, obtinand medalia de aur.
La categoria de greutate 57 de kg, finala a fost 100% romaneasca, disputata intre Corina Caprioriu si Andreea Chitu, prima dintre acestea avand castig de cauza si aducand cea de-a doua medalie de aur pentru Romania.
Revenind la Alina Dumitru, aceasta are ca obiectiv castigarea titlului mondial, singurul titlu de anvergura din lumea judo-ului care ii lipseste din palmares, dupa obtinerea aurului olimpic la Beijing, in 2008. Alina este de sase ori campioana europeana, iar la Campionatul Mondial, pana acum, a obtinut de doua ori medalia de bronz.
Petre APOSTOL