In liceele prahovene au ramas 516 locuri libere dupa etapele admiterii computerizate desfasurata in aceasta vara. Cele mai multe dintre acestea – peste 400 – sunt disponibile in institutiile de invatamant cu clase ale caror profiluri fac parte din filiera tehnologica: Grup Scolar Industrial „1 Mai”, Grup Scolar Industrial de Petrol Teleajen si Grup Scolar Industrie Usoara Ploiesti, Grup Scolar Filipestii de Padure etc., scolile de arte si meserii din Cerasu, Sangeru, Starchiojd, Baltesti etc. Participantii la o noua etapa de admitere pot opta si pentru aproximativ 80 de locuri la clasele cu profil teoretic. De exemplu, Colegiul „Ion Kalinderu” din Busteni mai are libere, in momentul de fata, doua locuri la specializarea matematica-informatica si noua locuri la filologie, Colegiul „Mihail Cantacuzino” Sinaia- trei locuri la matematica – informatica, Grup Scolar Industrial Energetic Campina – 12 locuri la specializarea matematica – informatica etc. Intre candidati este de asteptat sa se regaseasca si aproximativ 200 de elevi prahoveni care, in aceasta perioada, sustin examenele de corigenta la diferite materii. Ei vor fi repartizati nu de catre computer, la fel ca si colegii lor, ci in sedinta publica, la sediul Inspectoratului Scolar Prahova, in perioada 1-10 septembrie, in ordinea descrescatoare a mediilor si a optiunilor lor pentru locurile ramase libere.
Astfel, unii dintre ei ar putea ocupa locurile din clasele considerate de top – si anume cele de matematica-informatica – in conditiile in care din cauza rezultatelor slabe la invatatura nu au putut nici macar sa se inscrie in prima etapa de admitere! Si asta doar pentru ca scaderea populatiei scolare de pe Valea Prahovei a facut ca in colegiile din Busteni si din Sinaia sa nu se poata completa toate clasele cu profil teoretic.
Daca se va intampla asa, ramane de vazut in ce masura acestia se vor ridica la nivelul de pregatire teoretica solicitat de corpul profesoral.
Ana MAXIM