63 de persoane care au absolvit diverse facultati din cadrul Universitatii “Spiru Haret” in perioada 2002 -2009, la forma de invatamant la distanta si care doreau sa concureze pe posturile din invatamant disponibile in Prahova pentru anul scolar 2010-2011 nu au fost primite sa sustina examenul de titularizare ce va fi organizat pe 14 iulie de catre Inspectoratul Scolar.
Potrivit Inspectoratului Scolar motivul il constituie faptul ca specializarile studiate de acestia nu se regasesc in nomenclatorul domeniilor de studii universitare de licenta si al specializarilor/programelor de studii din cadrul acestora. Or, potrivit legii, doar cei care au absolvit facultati ce figureaza in documentul respectiv pot sa concureze pe posturi.
Gabriel Taga, directorul Centrului Tehnologic pentru Platforma Blackboard Ploiesti al Spiru Haret asteapta sa se pronunte Curtea Constitutionala cu privire la constitutionalitatea OG.10 pe 2009. In opinia acestuia, pana la finalizarea litigiului in instanta, absolventii ar trebui sa fie primiti in examen. Mai ales ca, sustine acesta, Inalta Curte de Casatie si Justitie ar fi precizat ca, daca o diploma nu este anulata de o instanta de judecata, ea este valabila.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti citi in editia tiparita a ziarului Prahova de maine, 10 iulie.