Temperaturile ridicate de la sfarsitul acestei saptamani au determinat multe persoane sa-si petreaca timpul liber in zona montana. Indiferent daca participantii la trafic au ales sa ramana pe Valea Prahovei sau doar au tranzitat judetul nostru, valorile de trafic inregistrate au fost mult peste media unei zile obisnuite. Astfel, vineri, Dispeceratul de Monitorizare Video a Traficului Rutier pe D.N. 1 de la Barcanesti a inregistrat un numar de aproximativ 22.000 de autovehicule care au trecut prin acest punct.
Valoarea este foarte mare, daca luam in calcul faptul ca intr-o zi obisnuita, in acest interval de timp, sunt inregistrate aproximativ 16.000 de autovehicule care tranziteaza acest tronson de drum.
Politistii au desfasurat activitati de supraveghere si control a traficului rutier, in multe cazuri fiind necesara dirijarea continua a participantilor la traficul rutier. Acest lucru a fost necesar in principal in zona Comarnic-Sinaia-Busteni, unde D.N. 1 are o singura banda pentru fiecare sens de deplasare.
Uneori eforturile politistilor nu au avut efectul scontat din cauza numarului foarte mare de autovehicule care au tranzitat aceste zone. Practic, tronsonul respectiv de drum a fost „sufocat”, intrucat nu a fost proiectat sa absoarba in conditii optime un aflux atat de mare de vehicule, mai ales in conditiile in care aici intalnim si multe treceri pentru pietoni.