Lacul de acumulare Maneciu, peste cota de atentie

Daca lacul de acumulare de la Paltinu (pe raul Doftana) este inca in cotele normale de umplere, nu acelasi lucru se poate spune despre cel de la Maneciu, situat pe raul Teleajen. Ieri, potrivit situatiei intocmite de catre Administratia Nationala „Apele Romane”, care are in administrare barajele din tara, cota de atentie fusese depasita in lacul de acumulare de la Maneciu.
In aceasta situatie, insa, in care cota de umplere este stationara, populatia nu este supusa niciunui risc, deoarece deversarile controlate din lacul de acumulare se realizeaza atunci cand este depasita cota de inundatie.

„Remodelare” urbana la Sinaia

Consiliul Local al orasului Sinaia se va asocia cu un partener privat – ce va fi desemnat in urma unei selectii de oferte – in scopul realizarii proiectului de „remodelare” urbana a Pietei Unirii din localitate. Proiectul prevede reamenajarea zonei din punct de vedere urbanistic, asocierea cu partenerul privat urmand sa fie realizata pentru o perioada de cinci ani.

Restrictii de circulatie la Breaza

Pana la finalizarea lucrarilor de reabilitare a drumurilor judetene DJ101R si DJ710, consilierii locali din orasul Breaza au instituit restrictionarea circulatiei pentru autovehiculele care depasesc masa totala de 7,5 tone pe cele doua drumuri care strabat localitatea. Exceptati de la aceste restrictii sunt operatorii de transport din Breaza si cei care asigura aprovizionarea societatilor comerciale din oras.

Contract de leasing pentru aparatura medicala

Consiliul Judetean Prahova va asigura plata contravalorii unui contract de leasing pentru achizitionare de aparatura medicala. Primul spital care va beneficia de dotarea cu aparatura strict necesara desfasurarii activitatii cotidiene va fi Spitalul Judetean de Urgenta, unul dintre cele trei spitale preluate de catre autoritatea judeteana, la sfarsitul saptamanii trecute.