Directia Informare si Relatii Publice lanseaza site-ul www.infolitoral.mai.gov.ro, unde pot fi gasite informatii utile pentru cei care se afla in statiunile de pe malul Marii Negre, precum si detalii despre misiunile pe care lucratorii M.A.I. le desfasoara pentru asigurarea unui climat de liniste si siguranta pe timpul sezonului estival 2010.

Accesand aceasta pagina, cetatenii pot afla care sunt atributiile lucratorilor M.A.I. in perioada sezonului estival, telefoanele la care se pot adresa in situatii de urgenta si datele de contact ale unitatilor de politie din statiunile de pe litoral.

Informarea turistilor in legatura cu masurile de prevenire a faptelor antisociale constituie unul dintre obiectivele importante avute in vedere la crearea acestui site.

Pagina „Vacanta in siguranta” ofera turistilor prezenti pe litoral recomandari pentru evitarea unor situatii neplacute ce se pot ivi in timpul sejurului (furturi de bunuri din unitatile de cazare, de pe plaje, de/din autoturisme etc.), precum si informatii despre modul in care trebuie sa actioneze in cazul in care devin victime ale vreunei infractiuni.

Portalul gazduieste si sectiunea „Stiri”, care prezinta informatii de ultima ora referitoare la evenimentele cu impact pentru ordinea publica si actiunile efectivelor M.A.I. pe litoral.