Doar 53,41% dintre absolventii prahoveni care au sustinut anul acesta examenul au promovat. Mai mult, nici un elev prahovean nu a obtinut media 10, iar la Grupul Scolar de Arte si Meserii a cooperatiei Spiru Haret din Ploiesti toti elevii au fost respinsi. Reprezentantantii Inspectoratului Scolar spun ca de vina este noul mod de notare al elevilor. Asta pentru ca la mediile finale ale acestora nu s-au mai luat in calcul si rezultate obtinute la probele orale. In aceste conditii aproape 3000 de elevi prahoveni au facut contestatii, rezultatele acestora urmand sa fie afisate pe 8 iulie.
In topul liceelor cu cea mai mare promovabilitate este Colegiul National Nicolae Grigorescu Campina, unde doar doi elevi a fost respinsi, pe locul al doilea se afla Colegiul National I. L. Caragiale cu o promovabilitate de 98,5%, iar pe a treia pozitie s-a clasat Colegiul National Alexandru Ioan Cuza din Ploiesti.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.