PSD Ploiesti a emis, astazi, un comunicat de presa prin care acuza administratia locala de scumpirea artificiala a gigacaloriei, a serviciului de salubritate si a celui de transport in comun pentru populatie. Va redam integral, mai jos, comunicatul PSD.

„PSD Ploiesti, singura formatiune politica aflata in opozitie din Consiliul Local, protesteaza fata de incercarile repetate ale administratiei locale PD-L de a majora tarifele pentru populatie la principalele categorii de utilitati, fara o corecta justificare economica.

Astfel, sub pretextul necesitatii de modificare a tarifelor la gigacalorie, salubritate si transport in comun, ca urmare a majorarii TVA, primarul municipiului Ploiesti, cu sprijinul majoritatii din Consiliul Local, va sustine scumpirea artificiala a tarifelor practicate pentru populatie.

Aceasta intentie a administratiei locale este pe deplin demonstrata de proiectele de hotarare aflate in dezbaterea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local sau deja publicate pe site-ul Primariei Ploiesti si care urmeaza sa fie adoptate in sedinta ordinara din luna iulie.

• Majorarea tarifului pentru populatie la gigacalorie – proiect de hotarare initiat de consilierii PD-L si PNL, supus dezbaterii Comisiei de utilitati a Consiliului Local, si care va fi inclus pe ordinea de zi a sedintei din luna iulie.
TARIF INITIAL Gcal cu TVA – 117 RON
TARIF PROPUS (cu influenta TVA 24%) – 135 RON
TARIF CORECT doar cu majorarea TVA 24% – 121.92 RON
MAJORARE NEJUSTIFICATA – 13.08 RON, reprezentand 11.2 % din pretul total.

• Majorarea tarifului pentru salubritate – proiect de hotarare aflat pe site-ul Primariei Ploiesti si care va fi inclus pe ordinea de zi a sedintei din luna iulie.
TARIF INITIAL cu TVA – 3.18 RON
TARIF PROPUS (cu influenta TVA 24%) – 3.31 RON

In acest caz, majorarea artificiala si nejustificata consta in faptul ca tariful initial, inclus in oferta operatorului de salubritate, pe baza caruia acesta a si fost selectat, includea TVA. Din acest motiv, operatorul de salubritate ar trebui sa suporte din fonduri proprii majorarea TVA sau Primaria Ploiesti sa reia negocierile privind atribuirea serviciului de salubritate.

• Majorarea tarifului de calatorie pe mijloacele de transport in comun – masura deja adoptata prin HCL 194/2010
TARIF INITIAL cu TVA – 1,50 RON
TARIF APROBAT (cu influenta TVA 24%) – 1. 60 RON
TARIF CORECT doar cu majorarea TVA 24% – 1.56 RON
MAJORARE NEJUSTIFICATA – 0.04 RON, reprezentand 2.5 % din pretul total.

Grupul consilierilor PSD va vota impotriva proiectelor de majorare a tarifelor la utilitati si va solicita primarului Andrei Volosevici sa prezinte Consiliului Local, in luna august, un proiect de strategie privind starea economica, sociala si de mediu a municipiului Ploiesti, pana la sfarsitul anului.

Consideram ca elaborarea unei strategii privind situatia economica si sociala din municipiul Ploiesti este strict necesara in aceasta perioada de criza, pentru a oferi cetatenilor elemente de predictie privind costurile traiului de fiecare zi, precum si perspective de dezvoltare pentru mediul de afaceri.”