Joi seara, in jurul orei 21.15, doi agenti de politie rutiera din cadrul Biroului Drumuri Nationale si Europene – D.N. 1 si un subofiter din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiesti desfasurau activitati de supraveghere si control al traficului rutier pe D.N. 1 in zona pasajului rutier Brazi.
La un moment dat, in timp ce se deplasau cu autoturismul din dotare, politistii au observat pe pasajul rutier aflat in constructie un autoturism de culoare deschisa parcat pe partea dreapta a drumului si un barbat care incarca in autovehicul elemente de protectie din metal, componente ale parapetilor de siguranta.
In momentul in care au solicitat barbatului sa se legitimeze si sa inceteze actiunea, acesta s-a urcat la volanul autoturismului. Membrii patrulei l-au somat sa se opreasca, iar in momentul in care motorul autovehiculului a fost pornit, politistul a scos pistolul din dotare si a efectuat somatia legala, dupa care a tras trei focuri de avertisment in plan vertical. Cu toate acestea, conducatorul auto a refuzat sa opreasca efectuand manevra de pornire de pe loc lovind politistul cu portiera din stanga si pe jandarm cu aripa dreapta fata si cu capota autoturismului. Totodata, a lovit si portiera dreapta fata a autospecialei de Politie, apoi a demarat in viteza in directia de deplasare Pasaj Brazi –Strejnic.

Avand in vedere ca nici de acesta data barbatul nu s-a supus somatiei legale politistul a procedat la executarea a trei focuri de arma spre pneurile autoutilitarei conduse de acesta. Conducatorul autvehiculului si-a continuat deplasarea cu viteza marita pe D.N. 1 – Centura de Vest a municipiului Ploiesti, oamenii legii plecand in urmarirea autovehiculului.
Ulterior, politistii au depistat fugarul, stabilind ca este vorba de M. Cristian de 26 ani din comuna Barcanesti, jud. Prahova. Acesta a fost prezentat instantei de judecata, care a emis pe numele lui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.