Prahovenii nu au ramas insensibili la drama prin care trec mii de romani din nordul tarii unde inundatiile au distrus totul in cale. In centrele de colectare a ajutoarelor pentru sinistrati au inceput sa se adune pachete, in special cu imbracaminte.

Pensionarii din Ploiesti au fost primii care au vrut sa le sara in ajutor sinistratilor din nordul Moldovei. Batranii au venit incarcati cu haine, insa au fost extrem de nemultumiti de proasta organizare facuta de Primaria Ploiesti, care desi a anuntat ca cele sase centre de colectare vor fi deschis zilnic de la ora 9,00, abia la ora 10:00 a aparut un reprezentant al primariei pentru a prelua ajutoarele.

Nici politistii comunitari nu au ramas nepasatori la strigatul de ajutor venit din Moldova. Fiecare a adus de acasa cate o sacosa cu haine pentru sinistrati.

In acesta dimineata si reprezentantii Consiliului Judetean au inceput sa caute sponsori pentru a-i ajuta pe sinistratii din Bacau si Galati cu apa si alimente. Sase camioane cu apa minerala, faina, ulei si zahar vor pleca spre sfarsitul aceste saptamani spre doua comune din cele doua judete afectate de inundatii.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.