Alpinista Crina Popescu ar putea deveni prima femeie din lume care incheie circuitul “Seven Volcano”

Alpinista Crina “Coco” Popescu a declarat ca prin expeditia din decembrie-ianuarie din Antarctica, ar putea deveni prima femeie din lume care incheie circuitul “Seven Volcano”. “Vreau ca in perioada decembrie-ianuarie sa plec in Antarctica, pe Mount Sidley, ultimul din «Seven Volcano», iar daca voi reusi sa escaladez acest varf voi fi prima alpinista care termina acest circuit. Vreau sa urc si Mount Vinson, impreuna cu Jordan Romero, cel mai tanar alpinist care a reusit sa urce pe Everest. Pentru el va fi ultimul varf din «Seven Summits», iar eu voi deveni cea mai tanara fata care urca pe Mount Vinson. Mai imi ramane Everestul din «Seven Summits» si daca voi reusi acest lucru voi deveni cea mai tanara fata care termina circuitul”, a spus Crina Popescu.
Romanca a precizat ca in expeditia din Antarctica nu va mai merge alaturi de tatal sau, asa cum o facea pana acum. Alpinista in varsta de 15 ani s-a intors dintr-o expeditie in America de Nord, in care a escaladat Varful McKinley (6.193 metri), cel mai inalt al continentului nord american, si Varful Pico de Orizaba (5.636 m), cel mai inalt vulcan al continentului. Expeditia a reprezentat pentru Crina Popescu inca un pas spre realizarea obiectivelor sale, Varful McKinley fiind al cincilea din circuitul “Seven Summits”, iar Pico de Orizaba, al saselea din “Seven Volcano”. Crina Popescu a spus ca in expeditia din America de Nord a devenit cea mai tanara alpinista din Europa care a cucerit Varful McKinley.

Romania a coborat pana pe locul 42 in ierarhia FIFA

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a coborat 14 pozitii in clasamentul FIFA pe luna iunie. Intr-o luna in care in Africa de Sud s-a desfasurat Cupa Mondiala, pe care “tricolorii” au privit-o la televizor, Romania a coborat pana pe locul 42, cu 697 de puncte.
Aceasta este cea mai mare cadere a nationalei noastre, precedenta cea mai slaba clasare fiind locul 38, ocupat in ianuarie 2010. Cel mai bun loc ocupat de Romania in clasamentul FIFA a fost locul 3, din septembrie 1997.
Franta, principala adversara a Romaniei in preliminariile pentru EURO 2012, dar si cea mai slaba echipa de la CM 2010, a coborat pe locul 21, in timp ce celelalte adversare se afla in urma nationalei noastre: Bosnia-Hertegovina (locul 57 – 546 de puncte), Albania (locul 71 – 455 de puncte), Belarus (locul 77 – 403 puncte) si Luxemburg (locul 116 – 209 puncte).
Prima pozitie in clasamentul FIFA este ocupata de noua campioana mondiala, Spania, urmata de echipa pe care a invins-o in finala, Olanda, si de fostul lider al acestei ierarhii, Brazilia. Iata primele 10 locuri: 1. Spania 1883 puncte; 2. Olanda 1659; 3. Brazilia 1536 4. Germania 1464; 5. Argentina 1289; 6. Uruguay 1152; 7. Anglia 1125; 8. Portugalia 1062; 9. Egipt 1053; 10. Chile 988.