Potrivit situatiei realizate de la inceputul anului de catre Directia Judeteana a Inspectoratului de Stat in Constructii, in judetul Prahova, exista 16 localitati cu risc de inundatii, dintre care 6 sunt cu un grad mai ridicat de risc. De altfel, situatia raportata anual aproape ca nu a suferit mari modificari in ultimii patru ani, aceleasi localitati fiind trecute pe lista zonelor expuse la riscuri naturale. Iar motivul invocat de catre autoritati este acelasi: lipsa fondurilor.

Din situatia privind zonele expuse la riscuri naturale, cele mai mare probleme le ridica localitatile Telega si Comarnic, de altfel acestea fiind doua dintre cele sase zone cu grad ridicat de inundatii, alaturi de Cornu, Brebu, Alunis si Bertea.
In ceea ce priveste evaluarea pagubelor produse de ploile din ultima perioada, la nivelul Prahovei, acestea se ridica la aproximativ 35 de milioane de lei. Astfel, in fruntea listei cu pagube se afla Telega ce totalizeaza distrugeri in valoare de aproximativ 13 milioane de lei, urmata de Brebu (12 milioane de lei), Cornu (8 milioane de lei) si Comarnic (2 milioane de lei).

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla din editia tiparita a Ziarului Prahova de maine, 6 iulie.