Petrolul a incheiat saptamana de antrenamente de dupa reunirea lotului cu un prim joc de verificare, disputat pe terenul lui CSO Plopeni, formatie nou promovata in cel de-al treilea esalon. „Galben-albastrii” s-au impus cu 2-1 (1-1), meciul ajutandu-l pe Vivi Rachita sa se convinga si de potentialul jucatorilor pe care ii are in probe.

„Gazarii” au castigat la limita testul de la Plopeni, unul in care in evolutia ambelor echipe s-a cunoscut faptul ca pregatirile sunt abia la inceput. Ploiestenii au deschis scorul in minutul 30, atunci cand Budescu 2si Ene au conlucrat la o faza la capatul careia primul a fost faultat in careu, iar lovitura de pedeapsa a fost transformata fara emotii de „capitanul” Cristi Vlad. Replica amfitrionilor a venit pana in pauza, Stanciu (41) reusind sa-l invinga pe Andrei Vlad cu o executie spectaculoasa, un sut de la circa 30 de metri la care balonul a poposit in vinclul din dreapta portarului petrolistilor.

Dupa reluare, ambele echipe au ratat cateva ocazii bune, plopenarii avand si o bara, prin Aristan (62), iar singurul gol s-a marcat in minutul 85, atunci cand, dupa un corner al „galben-albastrilor”, mingea deviata de Ban l-a sters pe Pantilimonescu, intrand, din jucatorul gazdelor, in plasa.

Vivi Rachita a inceput meciul cu un prim „11” alcatuit din A. Vlad – Plamada, Plecanciuc, Cosic, P. Stoica – Benga, Cr. Vlad – Oprita, Fl. Dumitru, Budescu – Ene. Dupa pauza, petrolistii au intrat pe teren in formula Smaranda – M. Tudor, Bozga, Panc, P. Stoica (63 Plamada) – Benga (80 Steriu), L. Mihai – C. Stoica, Budescu (54 Ad. Craciun), Dimbi – Ban.

Ploiestenii se vor pregati si saptamana viitoare la Crangul lui Bot, existand posibilitatea ca, miercuri sau joi, sa dispute un alt meci de verificare, pe terenul formatiei Unirea Urlati.

Managerul general al „galben-albastrilor” a fost multumit de modul in care s-a comportat echipa sa la primul test al verii. „S-a jucat, poate, chiar mai bine decat ma asteptam, tinunt cont de perioada in care ne aflam. Ma bucura atitudinea baietilor, pentru ca au aratat pofta de joc, chiar daca sunt abia la 30-40 % din potentialul fizic”, a spus Vivi Rachita, cel care, dupa meciul de astazi, a luat decizia sa renunte la Sorin Ban, fotbalist aflat in probe. In schimb, portarul Smaranda, cu o evolutie destul de sigura in cele 45 de minute in care a evoluat, va ramane sa se antreneze alaturi de petrolisti si in perioada urmatoare.

Vivi Rachita a tinut sa-si exprime punctul de vedere fata de posibilitate ca Petrolul II sa preia locul din Liga a III-a al formatiei Petrolistul Kaproni Boldesti, asa cum s-a vehiculat in ultimele zile. „Sunt doar zvonuri fara acoperire, nu a fost vorba despre asa ceva. Este adevarat ca, impreuna cu presedintele Andi Crangu, am purtat o discutie de principiu cu domnul George Negoitescu, pentru ca, in situatia in care Federatia si-ar da acordul, sa facem o asociere, dar doar pentru locul din Liga a II-a. Nu stiu daca va fi posibil acest lucru, ramane de vazut”, a precizat Vivi Rachita.

www.fcpetrolul.ro