Ieri, un echipaj de jandarmerie din cadrul Gruparii Mobile „Matei Basarab” Ploiesti a depistat un barbat care comercializa mai multe bunuri fara a avea documente de provenienta.
Gabriel D. de 31 de ani din Ploiesti oferea spre vanzare o gama variata de produse pe care le avea depozitate intr-un microbuz.
Metoda aleasa de barbat era simpla, parca autovehiculul in zone aglomerate(in apropierea spitalelor, pietelor) si prezenta trecatorilor produsele, precum si faptul ca acestea provin de pe piata vest europeana, avand o calitate superioara.
La controlul autovehiculului jandarmii au gasit nu mai putin de 900 de produse printre care ciocolata, cafea, detergenti, detergenti de vase, mezeluri, produse cosmetice, pentru care barbatul nu avea documente de provenienta, autorizatie de vanzare sau certificate de calitate.
Toate bunurile din „magazinul ambulant” al barbatului au fost ridicate in vederea confiscarii, acesta fiind sanctionat cu amenda in valoare de 1.000 lei conform Legii nr. 12/1990.
Jandarmii atrag atentia asupra riscului la care se expun potentialii cumparatori de astfel de produse si in special a celor comestibile, avand in vedere faptul ca in aceste cazuri de comert ambulant nu sunt respectate normele de comercializare a produselor alimentare.