Miercuri dimineata, in jurul orei 2.30, Dispeceratul I.P.J. Prahova a fost sesizat, prin apelul unic de urgenta „112” de catre C. Gabriel, in varsta de 26 de ani, din municipiul Ploiesti, cu privire la faptul ca a fost agresat de membrii unei echipe de interventie din cadrul unei societati de paza, solicitand prezenta unui echipaj al ambulantei la fata locului, respectiv in apropierea unui restaurant din localitate.

Politistii s-au deplasat imediat la fata locului, unde a sosit si un echipaj al ambulantei, insa personalul de serviciu al ambulantei a constatat ca apelantul a decedat.
In consecinta, cercetarile au fost preluate de o echipa operativa complexa, formata din ofiteri din cadrul I.P.J. Prahova-Serviciul Investigatii Criminale si Politia Municipiului Ploiesti, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova.
In urma primelor investigatii efectuate a rezultat ca in noaptea de 20/21.07.2010, victima, insotita de doi prieteni, a consumat bauturi alcoolice in mai multe localuri din Ploiesti, ultimul fiind restaurantul in apropierea caruia a fost gasit.
Aici, pe fondul starii avansate de ebrietate, cele trei persoane au intrat in conflict cu un alt client, moment in care barmanita de serviciu a actionat butonul de panica, alarmand astfel echipa de interventie a societati de paza.
La fata locului s-au deplasat sase agenti de paza si interventie ai firmei Bidepa, care le-au solicitat celor trei scandalagii sa paraseasca localul.
Initial tinerii au plecat, insa la scurt timp au revenit, motiv pentru care a fost rechemat echipajul de interventie.
La scurt timp, la restaurant a sosit echipajul solicitat, iar unul dintre membrii acestuia, respectiv B. Gabriel, in varsta de 21 de ani, din Ploiesti, l-a ajuns din urma pe C. Gabriel si l-a lovit cu tonfa din dotare, victima cazand la pamant.
Din cauza faptului ca acuza dureri, C. Gabriel a solicitat, prin apelul unic de urgenta „112” prezenta unui echipaj al ambulantei, insa a decedat la scurt timp.
Necropsia efectuata la Serviciul de Medicina Legala Prahova a condus la concluzia ca moartea lui C. Gabriel a fost violenta, procurorul apreciind ca in cauza sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de omor calificat.
In urma probatoriului administrat, procurorul a dispus, prin ordonanta, retinerea lui B. Gabriel, care urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventiva.