Ieri a avut loc prima repartizare computerizata a absolventilor de clasa a 8-a in licee, mai devreme cu o zi decat a fost anutata initial. Rezultatele au fost postate pe site-ul ministerului Educatiei, iar pe parcursul zilei de astazi au fost afisate si la scoli. Candidatii cu mediile cele mai mari au optat pentru clasele cu profil matematica-informatica, specializarea bilingv engleza. La prima etapa a admiterii de anul acesta in licee cea mai mare medie a fost 9,99 obtinuta de trei elevi prahoveni, iar cea mai mica de 3,41. In judetul nostru 18 elevi nu au fost insa repartizati in aceasta etapa.

La cea de-a doua etapa a admiterii, programata pentru 12 iulie, sunt asteptati si alti aproximativ 100 de elevi care nu s-au inscris in prima etapa desi aveau dreptul sa o faca. In judetul Prahova au ramas 525 de locuri neocupate din cele aproape 6.700 disponibile. In liceele prahovene au fost admisi si aproximativ 150 de elevi proveniti din alte judete.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara de la ora 20:30 sau 23:00.