Teama medicilor de a mai acorda concedii medicale, resimtita din plin de pacienti, in ultima luna, s-a dovedit justificata. La doar cateva zile dupa aparitia ordonantei care limiteaza numarul de concedii ce pot fi acordate de catre doctori si care permite verificarea pacientilor la domiciliu, un control riguros comandat de Casa de Asigurari de Sanatate s-a lasat cu primele amenzi. Doi medici de familie si un neurolog au fost sanctionati cu cate 5.000 de lei, din cauza faptului ca au acordat concedii fara a avea acordul scris al pacientilor in privinta controlului la o anumita adresa, pe durata perioadei de refacere.
Medicii prahoveni contesta atat legalitatea amenzilor, cat si prevederile ordonantei.
Controalele cu privire la modul de eliberare a concediilor medicale se fac la ordinul presedintelui Casei de Asigurari de Sanatate sau la initiativa angajatorilor. Pana acum, in judetul Prahova, au fost verificati 40 de medici si au fost date 3 amenzi, in valoare de 15.000 de lei.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.