Marti, o patrula din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova a desfasurat o actiune de prevenire si combatere a traficului cu produs petrolier in zona popasului Zavoi din comuna Cocorastii Colt, judetul Prahova,
Pe timpul actiunii au fost depistate 4 persoane ce desfasurau activitati de comercializare ilicita de produs petrolier (2 persoane vindeau, alte 2 cumparau). De asemenea in autovehiculele acestora au fost gasite 65 de bidoane din plastic de diferite capacitati ce prezentau urme de produs petrolier, 9 dintre acestea continand 205 litri motorina.
Pe timpul desfasurarii verificarilor, intr-o autoutilitara apartinand lui Constantin C. de 33 de ani, domiciliat in comuna Cocorastii Colt, judetul Prahova a fost descoperita o sabie artizanala cu lungimea de 68 de centimetri.
Persoanele depistate au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare de 2000 lei, iar lui Constantin C. i s-a intocmit dosar cu acte premergatoare pentru comiterea faptei susceptibile de a fi ” portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a cutitului, pumnalului, sisului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire, precum si folosirea in asemenea locuri sau imprejurari a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru socuri electrice” acte ce vor fi predate Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti.

Cercetarile vor fi continuate de organele de politie.